Diyet Kahvaltı Tarifleri 6

 








 

Diyet Çirişli Yumurta-Kabaklı Sandviç

 

Diyet Çirişli Yumurta:

Çirişi temizleyin, doğrayın, yıkayın ve biraz su ilave edip haşlayın. Fazla suyunu sıkın. Küçük küp kesilmiş soğanı az sıvı yağda kavurun. Çirişi, tuzu ekleyip kavurun. Boşluklar açıp, boşluklara yumurtaları kırın. Süzme peynir serpin. Yumurtaların üzerlerine karabiber, pul biber, kekik serpin ve pişirin.

 

Kabaklı Sandviç:

2 Dilim istediğiniz bir çeşit ekmek (50gr.)

2 Tatlı kaşığı kahvaltılık kapya biberi sosu

Birkaç dilim halka kesilmiş kabak

1 Tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

Marul

Yapılışı: Büyükçe yanmaz tavaya, 1 tatlı kaşığı zeytinyağını koyup kızdırın. Tavaya kabak dilimlerini, ekmek dilimlerini koyun ve kızartın. 1 Dilim kızarmış ekmeğin üzerine sosu sürün. Üzerine kabakları marulu ve diğer kızarmış ekmek dilimini koyun.


Sebzeli Omlet-Ajvar Soslu Ekmek

 

Sebzeli Omlet:

Şerit kesilmiş küçük bir parça havucu, az sıvı yağıyla birlikte soteleyin. Şerit kesilmiş küçük bir parça, kabağı ekleyip soteleyin. 1 Yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği çırpın. Tavadaki sebzenin üzerin döküp yayın. Arkalı önlü pişirin.

 

Ajvar Soslu Ekmek:

Tam buğday unlu ekmek diliminin üzerine, az sıvı yağ (ay çiçek yağı) veya sızma zeytinyağı gezdirin her iki yüzüne de. Tavada yağsız olarak her iki yüzüne de kızartın. Üzerine ajvar sos sürün. Üzerine dilerseniz fesleğen ve pul biber serpin. Diğer küçük dilim ekmeği de aynı şekilde kızarttım. Üzerine krem peynir sürüp, pul biber ve nane serptim.


Hindi Fümeli Rokalı Diyet Krep

 

Hamuru için:

1 Yumurta

20gr. Tam buğday unu

5 Yemek kaşığı su

Tuz, karabiber

Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Ayrıca:

Kaşar peyniri dilimleri (30gr.)

Roka

2 Dilim hindi füme

Ev yapımı ketçap

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Tüm hamur malzemesini, küçük bir kâseye koyup karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu döküp yayın. Krepi arkalı önlü pişirin. Üzerine ev yapımı ketçap sürün. Üzerine sırasıyla hindi fümeyi, rokayı, kaşar peynirini koyup rulo şeklinde sarıp dilimleyin.


Zeytin Ezmeli Diyet Krep

 

Hamuru için:

1 Yumurta

20gr. Tam buğday unu

5 Yemek kaşığı su

Tuz, karabiber

Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Ayrıca:

Kaşar peyniri dilimleri (30gr.)

Zeytin ezmesi

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Tüm hamur malzemesini, küçük bir kâseye koyup karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu döküp yayın. Krepi arkalı önlü pişirin. Üzerine zeytin ezmesi sürüp, kaşar peynirini koyup rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.

 

 Ajvar Soslu Sandviç-Chia Tohumlu Börülceli Diyet Omlet

 

Ajvar Soslu Sandviç:

50gr. Ekmek

1 Tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

2 Adet üçgen peynir

3 Tatlı kaşığı ajvar sos

Domates ve salatalık dilimleri

İri doğranmış sivri biber

Roka

Fesleğen, pul biber

Yapılışı: Ekmeği bıçakla sandviçlik olacak şekilde hazırlayın. Ekmeğin içine iki tarafına da zeytinyağını gezdirin. Yanmaz yağsız tavada ekmeğin yağlanmış tarafını kızartın. Küçük bir kâsede peynirleri ve baharatları karıştırın. Ekmek soğuyunca, ekmeğin içine alt kısmına ajvar sosunu sürün. Ekmeğin içine üst kısmına baharatlı peyniri sürün. Ekmeğin içine sırasıyla roka, domates, salatalık, biber koyun.

 

Chia Tohumlu Börülceli Diyet Omlet:

1 Yumurta

Birkaç tane taze börülce

1 Tatlı kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

1 Tatlı kaşığı chia tohumu

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Börülceleri temizleyin, yıkayın, iri doğrayın, tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Bir süre süzgeçte bekletin. Yumurtayı, baharatları, tuzu, chia tohumunu küçük bir kâsede çırpın. Tereyağı veya sıvı yağı küçük bir tavaya alın. Tereyağını (ben tereyağı kullandım) eritin. Haşlanmış börülceyi ekleyip, birkaç saniye çevirin. Baharatlı yumurtayı üzerine döküp pişirin.

 

 Diyet Ajvar Soslu Hindi Fümeli Omlet-Baharatlı Peynirli Ekmek

 

Diyet Ajvar Soslu Hindi Fümeli Omlet:

1 Yumurtayı, 2 Dilim hindi fümeyi (küçük küp kesilmiş), tuzu, karabiberi çırpın. 1 Yemek kaşığı ajvar sosunu küçük bir tavaya koyup ısıtın. Yumurtalı karışımı tavaya dökün ve pişirin.

 

Baharatlı Peynirli Ekmek:

1 Adet üçgen peyniri, fesleğeni, pul biberi karıştırın. 1 Dilim ekmeğin (25gr.) üzerine sürün. Üzerine domates dilimleri koyun. Diğer ekmeğin üzerine de zeytin ezmesi sürdüm ve salatalık dilimleri koydum.

 

 Sebzeli Krep

 

Sebzeli krep 2 kişiliktir.

 

Hamuru için:

100gr. Tam buğday unu

2 Yumurta

20 Yemek kaşığı su

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Tuz, karabiber

İçi için:

1 Küçük kabak (yarım ay kesilmiş)

1 Soğan (piyazlık doğranmış)

2 İnce pırasa (halka doğranmış)

1 Küçük havuç (halka doğranmış)

1 Küçük kapya biberi (şerit kesilmiş)

Az tereyağı, az sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, kekik

isot, kajun baharatı

Ayrıca:

Krepleri pişirmek için 2 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Krep hamuru malzemesini bir kâseye alıp çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağla, hamurun yarısını yanmaz tavada arkalı önlü pişirin. Kalan hamuru da 1 tatlı kaşığı yağla pişirin. Hazırlanan krepleri bir kenarda bekletin. Sebzeleri hazırlamak için, az tereyağını ve az sıvı yağı tavaya alıp tereyağını eritin. Soğanı, havucu yağa ilave edip soteleyin. Diğer sebzeleri ekleyip soteleyin. Baharatları ve tuzu koyup, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırlanan sebzeyi ocaktan alıp, yarısını krepin birine koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kalan sebzeyi de diğer krepin içine koyun. Dilerseniz içlerine kaşar peyniri dilimleri koyup, peynirler eriyene dek ocakta tutabilirsiniz.


Yorumlar