Diyet Çirişli Yumurta-Kabaklı Sandviç
Diyet Çirişli Yumurta:
Çirişi temizleyin, doğrayın, yıkayın ve biraz su ilave
edip haşlayın. Fazla suyunu sıkın. Küçük küp kesilmiş soğanı az sıvı yağda
kavurun. Çirişi, tuzu ekleyip kavurun. Boşluklar açıp, boşluklara yumurtaları
kırın. Süzme peynir serpin. Yumurtaların üzerlerine karabiber, pul biber, kekik
serpin ve pişirin.
Kabaklı Sandviç:
2 Dilim istediğiniz bir çeşit ekmek (50gr.)
2 Tatlı kaşığı kahvaltılık kapya biberi sosu
Birkaç dilim halka kesilmiş kabak
1 Tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Marul
Yapılışı: Büyükçe yanmaz tavaya, 1 tatlı kaşığı
zeytinyağını koyup kızdırın. Tavaya kabak dilimlerini, ekmek dilimlerini koyun
ve kızartın. 1 Dilim kızarmış ekmeğin üzerine sosu sürün. Üzerine kabakları
marulu ve diğer kızarmış ekmek dilimini koyun.
Sebzeli Omlet-Ajvar Soslu Ekmek
Sebzeli Omlet:
Şerit kesilmiş küçük bir parça havucu, az sıvı yağıyla
birlikte soteleyin. Şerit kesilmiş küçük bir parça, kabağı ekleyip soteleyin. 1
Yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği
çırpın. Tavadaki sebzenin üzerin döküp yayın. Arkalı önlü pişirin.
Ajvar Soslu Ekmek:
Tam buğday unlu ekmek diliminin üzerine, az sıvı yağ (ay çiçek
yağı) veya sızma zeytinyağı gezdirin her iki yüzüne de. Tavada yağsız olarak
her iki yüzüne de kızartın. Üzerine ajvar sos sürün. Üzerine dilerseniz
fesleğen ve pul biber serpin. Diğer küçük dilim ekmeği de aynı şekilde
kızarttım. Üzerine krem peynir sürüp, pul biber ve nane serptim.
Hindi Fümeli Rokalı Diyet Krep
Hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
5 Yemek kaşığı su
Tuz, karabiber
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Ayrıca:
Kaşar peyniri dilimleri (30gr.)
Roka
2 Dilim hindi füme
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Tüm hamur malzemesini, küçük bir kâseye
koyup karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu
döküp yayın. Krepi arkalı önlü pişirin. Üzerine ev yapımı ketçap sürün. Üzerine
sırasıyla hindi fümeyi, rokayı, kaşar peynirini koyup rulo şeklinde sarıp
dilimleyin.
Zeytin Ezmeli Diyet Krep
Hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
5 Yemek kaşığı su
Tuz, karabiber
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Ayrıca:
Kaşar peyniri dilimleri (30gr.)
Zeytin ezmesi
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Tüm hamur malzemesini, küçük bir kâseye
koyup karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu
döküp yayın. Krepi arkalı önlü pişirin. Üzerine zeytin ezmesi sürüp, kaşar peynirini
koyup rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
Ajvar Soslu Sandviç-Chia Tohumlu Börülceli Diyet Omlet
Ajvar Soslu Sandviç:
50gr. Ekmek
1 Tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
2 Adet üçgen peynir
3 Tatlı kaşığı ajvar sos
Domates ve salatalık dilimleri
İri doğranmış sivri biber
Roka
Fesleğen, pul biber
Yapılışı: Ekmeği bıçakla sandviçlik olacak şekilde
hazırlayın. Ekmeğin içine iki tarafına da zeytinyağını gezdirin. Yanmaz yağsız
tavada ekmeğin yağlanmış tarafını kızartın. Küçük bir kâsede peynirleri ve
baharatları karıştırın. Ekmek soğuyunca, ekmeğin içine alt kısmına ajvar sosunu
sürün. Ekmeğin içine üst kısmına baharatlı peyniri sürün. Ekmeğin içine
sırasıyla roka, domates, salatalık, biber koyun.
Chia Tohumlu Börülceli Diyet Omlet:
1 Yumurta
Birkaç tane taze börülce
1 Tatlı kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı chia tohumu
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Börülceleri temizleyin, yıkayın, iri
doğrayın, tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Bir
süre süzgeçte bekletin. Yumurtayı, baharatları, tuzu, chia tohumunu küçük bir
kâsede çırpın. Tereyağı veya sıvı yağı küçük bir tavaya alın. Tereyağını (ben
tereyağı kullandım) eritin. Haşlanmış börülceyi ekleyip, birkaç saniye çevirin.
Baharatlı yumurtayı üzerine döküp pişirin.
Diyet Ajvar Soslu Hindi Fümeli Omlet-Baharatlı Peynirli Ekmek
Diyet Ajvar Soslu Hindi Fümeli Omlet:
1 Yumurtayı, 2 Dilim hindi fümeyi (küçük küp
kesilmiş), tuzu, karabiberi çırpın. 1 Yemek kaşığı ajvar sosunu küçük bir
tavaya koyup ısıtın. Yumurtalı karışımı tavaya dökün ve pişirin.
Baharatlı Peynirli Ekmek:
1 Adet üçgen peyniri, fesleğeni, pul biberi
karıştırın. 1 Dilim ekmeğin (25gr.) üzerine sürün. Üzerine domates dilimleri
koyun. Diğer ekmeğin üzerine de zeytin ezmesi sürdüm ve salatalık dilimleri
koydum.
Sebzeli krep 2 kişiliktir.
Hamuru için:
100gr. Tam buğday unu
2 Yumurta
20 Yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber
İçi için:
1 Küçük kabak (yarım ay kesilmiş)
1 Soğan (piyazlık doğranmış)
2 İnce pırasa (halka doğranmış)
1 Küçük havuç (halka doğranmış)
1 Küçük kapya biberi (şerit kesilmiş)
Az tereyağı, az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, kekik
isot, kajun baharatı
Ayrıca:
Krepleri pişirmek için 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Krep hamuru malzemesini bir kâseye alıp
çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağla, hamurun yarısını yanmaz tavada arkalı önlü
pişirin. Kalan hamuru da 1 tatlı kaşığı yağla pişirin. Hazırlanan krepleri bir
kenarda bekletin. Sebzeleri hazırlamak için, az tereyağını ve az sıvı yağı
tavaya alıp tereyağını eritin. Soğanı, havucu yağa ilave edip soteleyin. Diğer
sebzeleri ekleyip soteleyin. Baharatları ve tuzu koyup, 1-2 dakika daha
pişirin. Hazırlanan sebzeyi ocaktan alıp, yarısını krepin birine koyun ve yarım
ay şeklinde kapatın. Kalan sebzeyi de diğer krepin içine koyun. Dilerseniz
içlerine kaşar peyniri dilimleri koyup, peynirler eriyene dek ocakta
tutabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder