Pandispanyası için:
5 yumurta
5 Yemek kaşığı dolusu un
5 Yemek kaşığı şeker
5 Yemek kaşığı süt
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Kreması için:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı dolusu un
1 Paket vanilya
Ayrıca: Orman meyvesi
Üzeri için:
Yarım su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem
şanti
Yapılışı: Kremayı hazırlamak için, tüm krema
malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirip soğutun.
Pandispanyasını hazırlamak için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Aklarına 5 yemek kaşığı şekeri ilave edin. Katılaşmadan katı kar görüntüsüne
gelene kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarını, sütü ekleyip mikserle
çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye hamuru döküp yayın ve fırında pişirin. Fırından alıp, yağlı kâğıdı
çıkarmadan pandispanyayı soğutun. Soğuyunca kâğıdından çıkarın ve pandispanyayı
enlemesine 3 parçaya kesin. 1 Parçasına kremanın yarısını sürüp, orman meyvesi
koyun. İkinci parçayı da üzerine koyup, kalan kremayı sürün ve orman meyvesi
koyun. Son pandispanya parçasını da koyun. Krem şantiyi üzerine sürün. Pastanın
üzerini orman meyvesiyle süsleyin. Buzdolabında birkaç saat veya 1 gece
bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder