Orman Meyveli Pasta

 


Pandispanyası için:

5 yumurta

5 Yemek kaşığı dolusu un

5 Yemek kaşığı şeker

5 Yemek kaşığı süt

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Kreması için:

2 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı şeker

2 Yemek kaşığı dolusu un

1 Paket vanilya

Ayrıca: Orman meyvesi

Üzeri için:

Yarım su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti

Yapılışı: Kremayı hazırlamak için, tüm krema malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirip soğutun. Pandispanyasını hazırlamak için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına 5 yemek kaşığı şekeri ilave edin. Katılaşmadan katı kar görüntüsüne gelene kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarını, sütü ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamuru döküp yayın ve fırında pişirin. Fırından alıp, yağlı kâğıdı çıkarmadan pandispanyayı soğutun. Soğuyunca kâğıdından çıkarın ve pandispanyayı enlemesine 3 parçaya kesin. 1 Parçasına kremanın yarısını sürüp, orman meyvesi koyun. İkinci parçayı da üzerine koyup, kalan kremayı sürün ve orman meyvesi koyun. Son pandispanya parçasını da koyun. Krem şantiyi üzerine sürün. Pastanın üzerini orman meyvesiyle süsleyin. Buzdolabında birkaç saat veya 1 gece bekletin.


Yorumlar