3 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı elenmiş un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
Karameli için:
2 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı şeker
Ayrıca:
3 Şeftali
Yapılışı: Şeftalileri yıkayın, soyun, çekirdeklerini
çıkarın, dilimleyin. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye şeftalileri dizin. Karameli
hazırlamak için, tereyağını yanmaz tavaya alıp eritin. Yarım su bardağı şekeri
ilave edip, karamel kıvamına gelene dek pişirin. Karameli şeftalilerin
üzerlerine dökün. Soğumasını bekleyin. Kek hamurunu hazırlamak için,
yumurtaları ve şekeri kâseye alın. Mikserle iyice çırpın. Yağı, sütü ekleyip
çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı koyup pürüzsüz olana kadar
çırpın. Hazırlanan kek hamurunu, karamelli şeftalinin üzerine dökün. Karamelli
şeftalili keki fırında pişirin. Keke kürdanı batırın, kuru çıkarsa kekiniz
pişmiştir.
Yorumlar
Yorum Gönder