Instagram’dan takip ettiğim
Betella’nın hangi tarifini denediysem çok beğendim. Puding, tahinli altın kek,
tam buğday ekmeği, fıstık ezmeli kurabiye, brownimsi Betella’nın denediğim
tariflerinden. Tam buğday ekmeği diyete uygun çok leziz bir ekmek. Tam buğday
ekmeğinin hamurunu dinlendirdikten sonra hamur parçalarını otuzar gram tartıp,
yuvarlayıp pişiriyorum. Tam buğday ekmeğini istediğiniz şekillerde yapabilirsiniz,
isterseniz baton kek kalıbında pişirebilirsiniz. Ekmek bayatlamasın diye
fazlasını derin dondurucuya kaldırıyorum (Betella’nın tavsiyesiyle), lazım
oldukça derin dondurucudan çıkarıp kullanıyorum.
4 Su bardağı tam buğday unu
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 Paket instant maya
1 Tatlı kaşığı bal
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yumurta
1 yemek kaşığı sızma
zeytinyağı
Yapılışı: Su ve süt karışımını
hafif ılıttım. Balı ekleyip karıştırdım. Unu derin bir kaba aldım, ortasını
açtım ve ortaya mayayı koydum. Sıvı karışımı mayanın üzerine ilave ettim ve
birkaç dakika beklettim (5 dakika bekletiyorum). Zeytinyağını, tuzu, yumurtayı
ekleyip yoğurdum. Üzerini streç filmle kapladım ve 1 saat mayalandırdım.
Hafifçe yoğurup, küçük yuvarlak şekiller verdim. Pişirme kâğıdı serilmiş
tepsiye ekmekleri dizdim. 30 Dakika daha mayalandırdım. Üzerlerine yumurta
beyazı sürdüm. Çiğ susam serptim. Ekmeklerin üzerlerine keten tohumu, ay çekirdeği,
istediğiniz tohumlardan serpebilirsiniz. Hazırladığım tam buğday unlu ekmekleri
fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder