Betella’nın en güzel
keklerinden biri olan tahinli altın keki uzun süredir pişirmiyordum. Tahinli
altın keki denemenizi öneririm tadı harika. Keçi boynuzu (harnup) özü yerine
keçi boynuzu pekmezi kullanabilirsiniz. Ben keçi boynuzu pekmezi kullandım.
2 Yumurta
1 Çay bardağı keçi boynuzu özü
1 Çay bardağı tahin
¾ Su bardağı süt
2 Su bardağı tam buğday unu
1 Çay bardağı ceviz
1 Kabartma tozu
Yapılışı: Yumurtalarla keçi
boynuzu özünü köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Tahini, sütü ekleyip
çırpın. Unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Kek hamuruna parçalanmış ceviz
içini de ilave edin. Pişirme kâğıdı serilmiş kek kalıbına hamuru dökün. Üzerini
cevizle süsleyin ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder