Bizimkiler pöç almışlar, ben
de haşlamasını pişirmek istedim. You tube’da tariflere bakarken Anadolu
Yemekleri- Aydın Aşık kanalında pöç haşlama tarifini buldum. Pöç haşlamaya
baharatları kendi damak tadımıza göre koydum. Değişik olarak içine irice
doğradığım kereviz sapları ilave ettim. Tarif güzel leziz bir tarifti,
bizimkiler çok beğendiler. Ama pöç eti benim damak tadıma uygun değildi, pöç
etinin tadı bana biraz ağır geldi. Çok geç pişen bir yemektir, isterseniz
düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ben düdüklü tencere kullanmadığım için
normal tencerede pişirdim.
1kg. Pöç
1 Büyük havuç (iri doğranmış)
2 Büyük soğan (4’e kestim)
1 Büyük patates (iri
doğranmış)
Kereviz sapları (iri
doğranmış)
Birkaç sarımsak (iri
doğranmış)
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kekik, biberiye, kırmızı toz
biber
Yapılışı: Etleri yağsız olarak
rengi dönene dek hafifçe kavurdum. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağı
kızdırdım. Yağa soğanları ve havucu ilave edip soteledim. Eti ekleyip
karıştırdım. Yeterince su ilave ettim. Siyah köpüklerini ara ara aldım. Siyah
köpüklenmesi bitince baharatları, tuzu, kereviz saplarını, sarımsakları ilave
ettim. Üzerine kapak kapatıp pişmeye bıraktım. Pişmesine yakın patatesleri de
ekledim. Etler iyice yumuşayana kadar pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder