Karnıbaharı değişik ve diyete
uygun pişirmek isteyince, ortaya fırında soslu karnıbahar çıktı. Fırında soslu
karnıbahar lezzetli, doyurucu ve hafif bir yemektir.
1 Küçük karnıbahar
Sosu için:
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu tam
buğday unu
Yeteri kadar su
Çeyrek çay kaşığı karbonat
İsot, tuz, karabiber, pul
biber
Kırmızı toz biber
Üzeri için:
70gr. Kaşar peyniri rendesi
1 Küçük kırmızı soğan
Yapılışı: Sos malzemelerini
bir kâseye alıp çırptım. Boza kıvamında bir sos olacak. Karnıbaharı çiçeklere ayırıp, tuzlu kaynar suda
yumuşayana kadar haşladım. Karnıbaharı süzüp, pişirme kâğıdı serilmiş küçük bir fırın
kabına yaydım. Üzerine sosu döktüm. Üzerine kaşar peyniri rendesini serptim. Üzerine
ince piyazlık doğranmış soğanı (soğanı katlarından ayırdım) serptim. Fırında
üzeri kızarana kadar pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder