Arnavut
ciğeri için:
1
Paket tavuk ciğeri
3
Orta boy patates
Sıvı
yağ, un
Tuz,
karabiber, pul biber
Kırmızı
toz biber, kekik
Maydanoz
piyazı için:
Soğan,
maydanoz
Tuz,
sumak
Yapılışı:
Maydanoz piyazını hazırlamak için, soğanları soyup yıkayın ve az tuzla ovun.
Tekrar yıkayıp fazla sularını sıkın. Doğranmış maydanozu, sumağı, gerekirse
tuzu ilave edin ve karıştırın. Arnavut ciğerini hazırlamak için, tavuk ciğerini
yıkayıp ve iri küpler halinde doğrayın. Ciğerleri una bulayıp, kızdırılmış
yağda kızartın peçetede fazla yağlarını alın. Patatesleri de küp küp doğrayıp
kızartın ve peçetede fazla yağlarını alın. Bir kâseye ciğeri, patatesi, baharatları
koyup karıştırın. Arnavut ciğeriyle maydanoz piyazıyla birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder