Tavuk Ciğerinden Arnavut Ciğeri-Maydanoz Piyazı

Arnavut ciğeri için:

1 Paket tavuk ciğeri

3 Orta boy patates

Sıvı yağ, un

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, kekik

Maydanoz piyazı için:

Soğan, maydanoz

Tuz, sumak

Yapılışı: Maydanoz piyazını hazırlamak için, soğanları soyup yıkayın ve az tuzla ovun. Tekrar yıkayıp fazla sularını sıkın. Doğranmış maydanozu, sumağı, gerekirse tuzu ilave edin ve karıştırın. Arnavut ciğerini hazırlamak için, tavuk ciğerini yıkayıp ve iri küpler halinde doğrayın. Ciğerleri una bulayıp, kızdırılmış yağda kızartın peçetede fazla yağlarını alın. Patatesleri de küp küp doğrayıp kızartın ve peçetede fazla yağlarını alın. Bir kâseye ciğeri, patatesi, baharatları koyup karıştırın. Arnavut ciğeriyle maydanoz piyazıyla birlikte servis yapın.

 


Yorumlar