6 Büyük boy patlıcan
6 Büyük boy kapya biberi
1 Büyük soğan (epey büyüktü, 2 soğan ederdi)
10 Diş sarımsak
8 Domates
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Tatlı kaşığı kaya tuzu
Pul biber, karabiber
Yapılışı: Patlıcanları ve kapya biberlerini yıkayıp
közleyin (ben ocakta közlüyorum daha lezzetli oluyor). Temizleyip, iri küp
doğrayın ve bir kenarda bekletin. Yemeklik ince doğranmış soğanı, sıvı yağla
birlikte hafif pembeleşene dek kavurun. Küçük doğranmış sarımsakları ilave edip
kavurun. Soyulup rondodan geçirilmiş domatesleri, kaya tuzunu ilave edip
pişmeye bırakın. Domateslerin suyunu çekmesine yakın, közlenmiş patlıcanı ve
kapya biberini, baharatları ekleyin. Domates suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan
alıp rondodan geçirin. Hazırlanan sosu sıcakken, sterilize edilmiş kavanozlara
doldurun. Üzerlerine sterilize edilmiş kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları
2 Kalın örtü arasına ters çevirip koyun. Serin bir yerde 1 gece bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder