Ajvar Sosu

 


6 Büyük boy patlıcan

6 Büyük boy kapya biberi

1 Büyük soğan (epey büyüktü, 2 soğan ederdi)

10 Diş sarımsak

8 Domates

1 Su bardağı sıvı yağ

3 Tatlı kaşığı kaya tuzu

Pul biber, karabiber

Yapılışı: Patlıcanları ve kapya biberlerini yıkayıp közleyin (ben ocakta közlüyorum daha lezzetli oluyor). Temizleyip, iri küp doğrayın ve bir kenarda bekletin. Yemeklik ince doğranmış soğanı, sıvı yağla birlikte hafif pembeleşene dek kavurun. Küçük doğranmış sarımsakları ilave edip kavurun. Soyulup rondodan geçirilmiş domatesleri, kaya tuzunu ilave edip pişmeye bırakın. Domateslerin suyunu çekmesine yakın, közlenmiş patlıcanı ve kapya biberini, baharatları ekleyin. Domates suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp rondodan geçirin. Hazırlanan sosu sıcakken, sterilize edilmiş kavanozlara doldurun. Üzerlerine sterilize edilmiş kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları 2 Kalın örtü arasına ters çevirip koyun. Serin bir yerde 1 gece bekletin.


Yorumlar