Diğer ketçap tarifim burada.
2,5 Kilo domates
1 Büyük soğan
4 Büyük diş sarımsak
1 Çay bardağı sızma zeytinyağı
1 Çay bardağı elma sirkesi
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı biber salçası (acılı ve acısız karışık)
2 Tatlı kaşığı kaya tuzu
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Adet küçük boy çubuk tarçın
1 Adet büyük boy defne yaprağı
3 Adet karanfil
Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Yapılışı: Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında
soteleyin. Küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip soteleyin. Diğer malzemeleri
ekleyin ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. İçinden karanfilleri, defne
yaprağını ve çubuk tarçını çıkarın. Sosu rondo da püre haline getirin. Püre
haline gelmiş sosu süzgeçten geçirip, pürüzsüz hale getirin. Ketçabı 1 taşım
kaynatın ve sıcakken, kaynar suyla kaynatılmış kavanozlara doldurun. Kaynar suda
kaynatılmış kavanoz kapaklarını, üzerlerine sıkıca kapatın. Hemen kalın bir örtünün içine, ketçap kavanozlarını ters olarak
koyun. Kavanozları kalın örtüyle iyice örtün. 1 Gün boyunca bu şekilde
bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder