Ketçap Tarifi


Diğer ketçap tarifim burada.

 

2,5 Kilo domates

1 Büyük soğan

4 Büyük diş sarımsak

1 Çay bardağı sızma zeytinyağı

1 Çay bardağı elma sirkesi

2 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı domates salçası

1 Tatlı kaşığı biber salçası (acılı ve acısız karışık)

2 Tatlı kaşığı kaya tuzu

1 Çay kaşığı yenibahar

1 Adet küçük boy çubuk tarçın

1 Adet büyük boy defne yaprağı

3 Adet karanfil

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Yapılışı: Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip soteleyin. Diğer malzemeleri ekleyin ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. İçinden karanfilleri, defne yaprağını ve çubuk tarçını çıkarın. Sosu rondo da püre haline getirin. Püre haline gelmiş sosu süzgeçten geçirip, pürüzsüz hale getirin. Ketçabı 1 taşım kaynatın ve sıcakken, kaynar suyla kaynatılmış kavanozlara doldurun. Kaynar suda kaynatılmış kavanoz kapaklarını, üzerlerine sıkıca kapatın. Hemen kalın bir örtünün içine, ketçap kavanozlarını ters olarak koyun. Kavanozları kalın örtüyle iyice örtün. 1 Gün boyunca bu şekilde bekletin.

 

 

Yorumlar