Bu sene epey bir kış hazırlığı
yaptık. Ev yapımı ketçapta bunlardan biri. Ev yapımı ketçabı fazla yağ
kullanmadan sağlıklı yaşama uygun olarak hazırladım. Hazır ketçaplardan daha
leziz oldu. Ev yapımı ketçap 4 küçük kavanoz çıktı.
2,5kg. Petenek domates
(yumurta şeklinde olanlardan)
1 Adet büyük boy kuru soğan
2 Büyük diş sarımsak
Çeyrek çay bardağı sirke
3 Yemek kaşığı sızma
zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı bal
1 Yemek kaşığı tuz
1 Silme çay kaşığı yenibahar
Karabiber, pul biber, kırmızı
toz biber
Yapılışı: Soğanla sarımsağı
rendenin ince yeriyle rendeleyin. Zeytinyağında soğanla sarımsağı kavurun. Rondoda
püre haline getirilmiş domatesi ekleyip pişirmeye bırakın. Yarı yarıya pişince
diğer malzemeleri ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynar suyla
kaynatılmış kavanozlara hazırlanan ketçabı sıcakken doldurun. Kaynar suda
kaynatılmış kapakları üzerlerine sıkıca kapatın. Hemen kalın bir battaniyenin
içine, ketçap kavanozlarını ters olarak koyun. Kavanozları battaniyeyle iyice
örtün. 1 Gün boyunca bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder