Ev Yapımı Ketçap

 


Bu sene epey bir kış hazırlığı yaptık. Ev yapımı ketçapta bunlardan biri. Ev yapımı ketçabı fazla yağ kullanmadan sağlıklı yaşama uygun olarak hazırladım. Hazır ketçaplardan daha leziz oldu. Ev yapımı ketçap 4 küçük kavanoz çıktı.

 

2,5kg. Petenek domates (yumurta şeklinde olanlardan)

1 Adet büyük boy kuru soğan

2 Büyük diş sarımsak

Çeyrek çay bardağı sirke

3 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yarım yemek kaşığı bal

1 Yemek kaşığı tuz

1 Silme çay kaşığı yenibahar

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber


Yapılışı: Soğanla sarımsağı rendenin ince yeriyle rendeleyin. Zeytinyağında soğanla sarımsağı kavurun. Rondoda püre haline getirilmiş domatesi ekleyip pişirmeye bırakın. Yarı yarıya pişince diğer malzemeleri ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynar suyla kaynatılmış kavanozlara hazırlanan ketçabı sıcakken doldurun. Kaynar suda kaynatılmış kapakları üzerlerine sıkıca kapatın. Hemen kalın bir battaniyenin içine, ketçap kavanozlarını ters olarak koyun. Kavanozları battaniyeyle iyice örtün. 1 Gün boyunca bu şekilde bekletin.

 


Yorumlar