Poğaçanın harcını
hazırlamak için küçük küp doğranmış soğanı, küçük küp doğranmış yeşil
biberi tencereye alın ve sıvı yağla birlikte kavurun. Kışlık domates püresini
(rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş domates de kullanabilirsiniz) ilave edin
ve pişmeye bırakın. Pişmesine yakın tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz
biber, isot, nane, kekik ilave edin. Domates suyunu çekene kadar pişirin.
Domatesli içi soğumaya bırakın. Poğaça hamurunu (poğaçanın tarifi burada)
yoğurun, mayalandırın ve hamuru bir kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp,
elinizle açın ve içlerine domatesli harçtan koyun. Yuvarlak veya oval şekiller
verip, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 25-30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serptikten sonra fırında pişirin.
Tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene dek bu şekilde
bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder