Poğaça

 


Hamuru için:

1 Yumurta (sarısı üzerine)

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı süt

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

1 Yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

Süzme peynir maydanoz karışımı

Üzeri için:

Çörekotu ve susam

Yapılışı: Tüm sıvı malzemeleri, mayayı, şekeri bir kâseye alın ve karıştırın. Unu, tuzu ilave edin. Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Hamuru 2 kat streçleyin ve 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca 1 kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, içlerine peynirli harçtan koyun. Poğaça şekilleri verin ve 30 dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine 2kat tez bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana dek bu şekilde bekletin.

 


Yorumlar