Diyet Kabak Gondol

 


2 Büyük kabak

Harcı için:

200gr. Kıyma

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

1 Yeşil biber (yemeklik doğranmış)

1-2 Diş sarımsak  (yemeklik doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

2-3 Yemek kaşığı ev yapımı ketçap (isteğe bağlı olmasa da olur)

Kışlık domates püresi

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Sosu için:

Yarım veya 1yemek kaşığı salça

1 Su bardağı su

Yapılışı: Soğanı, biberi, kıymayı, yağı, sarımsağı tavaya alın ve hepsini birlikte kavurun. Ketçabı, domates püresini, maydanozu, baharatları, tuzu ilave edip pişirin. Kabakları temizleyin, yıkayın, boydan ikiye kesin. Haşlayıp, ortalarını kaşıkla çıkarın. Kabakları küçük bir tepsiye alın ve ortalarına kıymalı iç koyun. Sos malzemesini karıştırıp tepsiye dökün. Yemeği fırında pişirin ve yoğurtla birlikte servis yapın.


Yorumlar