2 Büyük kabak
Harcı için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
1 Yeşil biber (yemeklik doğranmış)
1-2 Diş sarımsak
(yemeklik doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
2-3 Yemek kaşığı ev yapımı ketçap (isteğe bağlı olmasa
da olur)
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Sosu için:
Yarım veya 1yemek kaşığı salça
1 Su bardağı su
Yapılışı: Soğanı, biberi, kıymayı, yağı, sarımsağı
tavaya alın ve hepsini birlikte kavurun. Ketçabı, domates püresini, maydanozu,
baharatları, tuzu ilave edip pişirin. Kabakları temizleyin, yıkayın, boydan
ikiye kesin. Haşlayıp, ortalarını kaşıkla çıkarın. Kabakları küçük bir tepsiye
alın ve ortalarına kıymalı iç koyun. Sos malzemesini karıştırıp tepsiye dökün.
Yemeği fırında pişirin ve yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder