Peynirli Açma

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

1 Su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım paket ınstant maya

Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Ayrıca:

Yumuşak margarin

Süzme peynir

Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, tüm sıvı malzemeleri ve mayayla şekeri bir kâseye alıp çırpın. Unu, tuzu ilave edin. Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Hamur kabının üzerini, 2 kat streçleyin ve hamuru kabarana dek bekletin. Hamuru 1 kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Bezeleri tezgâhın üzerinde elinizle açın. Üzerlerine yumuşak margarin sürün. Üzerlerine peynir serpin. Rulo şeklinde sarın. Uçlarına düğüm atıp, açma şekline getirin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye açmaları dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar, açmaları bu şekilde bekletin.


Yorumlar