Hamuru için:
1 Yumurta akı
1 Su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Ayrıca:
Yumuşak margarin
Süzme peynir
Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, tüm sıvı
malzemeleri ve mayayla şekeri bir kâseye alıp çırpın. Unu, tuzu ilave edin. Ele
hafif yapışan bir hamur yoğurun. Hamur kabının üzerini, 2 kat streçleyin ve
hamuru kabarana dek bekletin. Hamuru 1 kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp
bezeler hazırlayın. Bezeleri tezgâhın üzerinde elinizle açın. Üzerlerine
yumuşak margarin sürün. Üzerlerine peynir serpin. Rulo şeklinde sarın. Uçlarına
düğüm atıp, açma şekline getirin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye açmaları dizin.
30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu,
susam serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine 2 kat temiz
bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar, açmaları bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder