Hamuru için:
1 Yumurta
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket ınstant maya
Aldığı kadar un
İçine:
1 Kâse yumuşak tereyağı veya terem yağ
Üzerine:
2 Yumurta sarısı, az sıvı yağ, çörekotu
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif
yapışan bir hamur yoğurun. Hamur kasesinin üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru
kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kere yoğurun ve 23 adet beze
hazırlayın. Bezelerin her birini elle poğaça açar gibi açın ve üzerlerine birer
tatlı kaşığı tereyağı veya terem yağ sürün. Rulo şeklinde sarıp, içe doğru
kıvırın ve gül şekline getirin. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye açmaları dizin.
30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine az sıvı yağ karıştırılmış yumurta
sarısı sürün. Açmaların üzerlerine çörekotu serpip, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder