Açma

 


Hamuru için:

1 Yumurta

1 Su bardağı ılık süt

1 Su bardağı ılık su

1 Su bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Paket ınstant maya

Aldığı kadar un

İçine:

1 Kâse yumuşak tereyağı veya terem yağ

Üzerine:

2 Yumurta sarısı, az sıvı yağ, çörekotu

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Hamur kasesinin üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kere yoğurun ve 23 adet beze hazırlayın. Bezelerin her birini elle poğaça açar gibi açın ve üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağı veya terem yağ sürün. Rulo şeklinde sarıp, içe doğru kıvırın ve gül şekline getirin. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye açmaları dizin. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine az sıvı yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Açmaların üzerlerine çörekotu serpip, fırında pişirin.

 


Yorumlar