Açma 2

 


Hamuruna:

2 Yumurta akı

2 Su bardağı ılık su

1 Su bardağı sıvı yağ

3 Yemek kaşığı şeker

Aldığı kadar un

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Paket ınstant maya

Arasına:

1 Kâse yumuşak tereyağı

Üzerine:

2 Yumurta sarısı

Çörekotu

Yapılışı: Yumurta aklarını, yağı, suyu, şekeri, mayayı bir kâseye alıp karıştırın. Unu (8 su bardağı elenmiş un kullandım), tuzu ilave edin. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini 2 kat streçleyin ve iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca 1 kez yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezenin birini tezgâhın üzerinde elinizle açın. Üzerine bir parça yumuşamış olan tereyağından sürün ve rulo şeklinde sarın. 2. Bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. 2 Adet tereyağlı hamur rulosunu birbirine dolayın ve uçlarını birleştirin. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpip, fırında pişirin. Tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtüp, ilk sıcaklıkları geçene de bu şekilde bekletin.


Yorumlar