Hamuruna:
2 Yumurta akı
2 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket ınstant maya
Arasına:
1 Kâse yumuşak tereyağı
Üzerine:
2 Yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı: Yumurta aklarını, yağı, suyu, şekeri, mayayı
bir kâseye alıp karıştırın. Unu (8 su bardağı elenmiş un kullandım), tuzu ilave
edin. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini 2 kat
streçleyin ve iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca 1 kez yoğurun. Mandalina
büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezenin birini tezgâhın üzerinde elinizle
açın. Üzerine bir parça yumuşamış olan tereyağından sürün ve rulo şeklinde
sarın. 2. Bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. 2 Adet tereyağlı hamur rulosunu
birbirine dolayın ve uçlarını birleştirin. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye
koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. 30 Dakika tepsi mayası
verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpip, fırında pişirin. Tepsinin
üzerine 2 kat temiz bez örtüp, ilk sıcaklıkları geçene de bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder