Lavaş lahmacun tarifim burada.
Hamuru için:
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı şeker
Yeteri kadar su
Kıymalı harç için:
200gr. Kıyma
2 Adet orta boy domates veya 1 su bardağı kışlık domates püresi
1 Büyükçe soğan
1 Büyük yeşil biber
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, su hariç tüm mamur
malzemelerini bir kâseye alın. Suyu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir
hamur yoğurun. Hamuru 30 dak. dinlendirin. Kıymalı harcı hazırlamak için,
sebzeleri rondodan geçirin. Tüm kıymalı harç malzemesini bir kâsede karıştırın.
Hamurdan 6 adet beze hazırlayın. Bezenin birini merdaneyle açın. Üzerine
kıymalı harçtan koyup yayın. Hazırlanan lahmacunu pişirin. Ben lahmacunu
Hamarat Fırında pişirdim. Nette gördüğüm kadarıyla, yanmaz tavada ve fırında
pişirenlerde var. Ben tavada denemedim. Diğer lahmacunları da, aynı
şekilde hazırlayıp pişirin. Marul, soğan, maydanoz, limon ve domatesle servis
yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder