Lahmacun





Lavaş lahmacun tarifim burada


Hamuru için:

3 Su bardağı un                                          

1 Çay kaşığı tuz

1 Çay kaşığı şeker

Yeteri kadar su

Kıymalı harç için:

200gr. Kıyma

2 Adet orta boy domates veya 1 su bardağı kışlık domates püresi

1 Büyükçe soğan

1 Büyük yeşil biber

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Diş sarımsak

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, su hariç tüm mamur malzemelerini bir kâseye alın. Suyu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dak. dinlendirin. Kıymalı harcı hazırlamak için, sebzeleri rondodan geçirin. Tüm kıymalı harç malzemesini bir kâsede karıştırın. Hamurdan 6 adet beze hazırlayın. Bezenin birini merdaneyle açın. Üzerine kıymalı harçtan koyup yayın. Hazırlanan lahmacunu pişirin. Ben lahmacunu Hamarat Fırında pişirdim. Nette gördüğüm kadarıyla, yanmaz tavada ve fırında pişirenlerde var. Ben tavada denemedim. Diğer lahmacunları da, aynı şekilde hazırlayıp pişirin. Marul, soğan, maydanoz, limon ve domatesle servis yapabilirsiniz.


Yorumlar