Lavaştan lahmacun olur mu diye
merak edip, nette lavaş lahmacun tarifi ararken, hanımların çoktan hazırlayıp yayınladıklarını
gördüm. Netteki lavaş lahmacun tariflerine pek uyamadım. Elimdeki malzemelerle
hazırladım ama lavaş lahmacunun tadı harika oldu. Lahmacunların üzerlerine maydanoz
piyazı, ince doğranmış marul, havuç rendesi koyup servis yaptım.
4 Adet lavaş ekmeği
Üzeri için:
200gr. Kıyma
1 Büyük soğan, 1 yeşil biber
1 Yemek kaşığı salça, maydanoz
Yarım su bardağı domates püresi
(ev yapımı kışlık olanlardan)
Tuz, karabiber, pul biber,
kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Soğanı ve biberi
rondodan geçirin (rendelenmişe yakındı). Üzeri için yazdığım tüm malzemesini
bir kâseye alıp yoğurun. Tepsilere pişirme kâğıdı serin. Lavaşları tepsilere
dizin. Üzerlerine kıymalı harcı, kenarlarda biraz boşluk kalacak şekilde yayın.
Boş kalan yerlerine hafifçe su sürün ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder