Lavaş Lahmacun

 


Lavaştan lahmacun olur mu diye merak edip, nette lavaş lahmacun tarifi ararken, hanımların çoktan hazırlayıp yayınladıklarını gördüm. Netteki lavaş lahmacun tariflerine pek uyamadım. Elimdeki malzemelerle hazırladım ama lavaş lahmacunun tadı harika oldu. Lahmacunların üzerlerine maydanoz piyazı, ince doğranmış marul, havuç rendesi koyup servis yaptım.

 

4 Adet lavaş ekmeği

Üzeri için:

200gr. Kıyma

1 Büyük soğan, 1 yeşil biber

1 Yemek kaşığı salça, maydanoz

Yarım su bardağı domates püresi (ev yapımı kışlık olanlardan)

Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Soğanı ve biberi rondodan geçirin (rendelenmişe yakındı). Üzeri için yazdığım tüm malzemesini bir kâseye alıp yoğurun. Tepsilere pişirme kâğıdı serin. Lavaşları tepsilere dizin. Üzerlerine kıymalı harcı, kenarlarda biraz boşluk kalacak şekilde yayın. Boş kalan yerlerine hafifçe su sürün ve fırında pişirin.

 


Yorumlar