1 Kâse kıymayı ve 1 adet ince yemeklik
doğranmış soğanı tavaya alın ve birlikte kavurun. İsterseniz yağ ilave
edebilirsiniz. Benim kıymam yağlı olduğu için ben yağ kullanmadım. Doğranmış
maydanoz, tuz, karabiber, pul biber, isot, kırmızı toz biber ilave edin. 5-6
Dakika daha kavurup ocaktan alın. Kıymalı harcı soğutun. Kıymalı pizzaları da pastane usulü peynirli pizzalar gibi hazırladım. Sodalı poğaça hamurundan yoğurdum. Hamur
mayalanınca bir kere yoğurup, 23 adet beze yaptım. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsilere,
yuvarlak şekil verilmiş bezeleri dizdim. Üzerlerini su bardağının altıyla
çukurlaştırdım. Çukurlara soğumuş olan kıymalı harçtan koydum. Üzerlerine
domates ve yeşil biber dilimleri koydum. 30 Dak. tepsi mayası verdirdim.
Yumurta sarısı sürüp fırında pişirdim. Fırından alınca üzerlerine 2 kat temiz
bez örttüm. İlk sıcaklıkları geçene dek bu şekilde beklettim.
Yorumlar
Yorum Gönder