1 Yumurta akı
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Şişe soda (maden suyu 200ml.)
2 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Süzme peynir
Yumurta sarısı
Yapılışı: Sütü, yağı, şekeri, mayayı,
yumurta akını, sodayı karıştırın. Unu, tuzu ekleyin ve ele hafif yapışan bir
hamur yoğurun. Hamurun üzerini streç folyoyla kapatın. Hamur 2 misli kabarana
kadar bekletin. Hamurun havasını almak için bir kere yoğurun. Hamurdan 20 adet
beze hazırlayın. İçlerine peynir koyup poğaça şekilleri verin. 30 Dak. tepsi
mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin. Poğaça
tepsisini fırından alıp, üzerine temiz bir bez örtün. İlk sıcaklığı çıkana
kadar bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder