Kurabiyeler



Yine bir hamurdan çeşit çeşit kurabiyeler pişirdim. Bu sefer kurabiyelerimde çiğ fındık kullandım. Çiğ fındık kurabiyelere farklı bir tat kattı.

1 Yumurta
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Portakal kabuğu reçeli
Fındık, susam, kakao
Çokokrem

Yapılışı: 1 Yumurta akını ve 1 yumurtayı, yağı yoğurdu, şekeri yoğurma kabına alıp çırpın. Unu, karbonatı, vanilyayı ekleyin. Hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Hamuru 5-10 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparın. Bunların bazılarının içlerine portakal kabuğu reçelinin tanelerinden (küçük küp küp doğrayın reçel tanelerini) koyun. Üzerlerini suya (su yerine yumurta akıda kullanabilirsiniz) ve çekilmiş fındığa bulayın. Bazlarına yuvarlak şekiller verip, her yerlerini suya susama bulayın. Bazılarına yuvarlak şekiller verin, önce suya sonra da çekilmiş fındığa bulayın. Hamurun bir kısmına kakao ekleyip, tekrar yoğurun. Kakaolu hamurdan parçalar koparın. Bazılarının içlerine çokokrem koyup, poğaça şekilleri verin. Üzerlerini suya ve çekilmiş fındığa bulayın. Bazılarına portakal kabuğu reçeli tanesi koyun. Üzerini suya ve çekilmiş fındığa bulayın. Bazılarına da yuvarlak şekiller verin. Üzerlerini suya ve çekilmiş fındığa bulayın. Kurabiyeleri fırında pişirin.


Yorumlar