Yine bir hamurdan çeşit çeşit kurabiyeler
pişirdim. Bu sefer kurabiyelerimde çiğ fındık kullandım. Çiğ fındık kurabiyelere
farklı bir tat kattı.
1 Yumurta
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Portakal kabuğu reçeli
Fındık, susam, kakao
Çokokrem
Yapılışı: 1 Yumurta akını ve 1
yumurtayı, yağı yoğurdu, şekeri yoğurma kabına alıp çırpın. Unu, karbonatı,
vanilyayı ekleyin. Hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Hamuru 5-10 dakika
dinlendirin. Hamurdan parçalar koparın. Bunların bazılarının içlerine portakal
kabuğu reçelinin tanelerinden (küçük küp küp doğrayın reçel tanelerini) koyun. Üzerlerini
suya (su yerine yumurta akıda kullanabilirsiniz) ve çekilmiş fındığa bulayın.
Bazlarına yuvarlak şekiller verip, her yerlerini suya susama bulayın.
Bazılarına yuvarlak şekiller verin, önce suya sonra da çekilmiş fındığa bulayın.
Hamurun bir kısmına kakao ekleyip, tekrar yoğurun. Kakaolu hamurdan parçalar
koparın. Bazılarının içlerine çokokrem koyup, poğaça şekilleri verin. Üzerlerini
suya ve çekilmiş fındığa bulayın. Bazılarına portakal kabuğu reçeli tanesi koyun.
Üzerini suya ve çekilmiş fındığa bulayın. Bazılarına da yuvarlak şekiller
verin. Üzerlerini suya ve çekilmiş fındığa bulayın. Kurabiyeleri fırında
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder