1 Çay bardağı ılık süt
1 Çay bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı kuru maya
(instant maya kullandım)
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
50gr. Yumuşak tereyağı
Üzeri için:
Un ve tereyağı (biraz sert
tereyağı kullandım)
Yapılışı: Sütü, suyu, mayayı,
şekeri karıştırdım.
Unu, tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yoğurdum. Hamuru tezgâhın üzerine alarak elimle biraz açtım. Üzerine 50gr.
tereyağı sürdüm. Hamuru tekrar yoğurup, tereyağını hamura iyice yedirdim. Hamurun
üzerini streç folyoyla örterek, 1 saat dinlendirdim. Hamuru elle biraz açtım ve
8 üçgen parçaya kestim. Üçgenleri elle biraz açıp, katladım ve yuvarlak
şekiller verdim. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye ekmek hamurlarını dizdim.
25-30 Dakika dinlendirdim. Üzerlerine bıçakla çizikler attım. Üzerlerine az un
eledim. Çiziklerin ortalarına tereyağı
parçaları koydum. Önceden ısıtılmış 200-220 dereceli fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder