Ev ekmeğini ve değişik
ekmekleri çok severim. Corona virüs yüzünden eve kapandığımız bu günlerde biz
bloggerlar ekmeğimizi kendimiz yapar olduk. Ben de netten bulduğum küçük Alman ekmekleri, kahvaltı ekmeği ve bloglara bakıp o ekmeğimi pişirsem bu ekmeğimi
pişirsem diye karar veremeyip kendi uydurduğum sütlü ev ekmeğini pişirdim.
Sütlü ev ekmeği yumuşacık puf puf ve çok lezzetli oldu. Ev halkı çok
beğendi.
1 Su bardağı ılık süt
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yumurta
1 Paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Yapılışı: Sütü, mayayı,
yumurtayı, tuzu, şekeri, yağı karıştırdım. Unu ekleyip, ele hafif yapışan bir
hamur yoğurdum. Üzerini streç folyoyla kapatıp, hamur kabarana kadar beklettim.
Hamur kabarınca, hafifçe yoğurup yuvarlak şekil verdim. Ekmek hamurunu, pişirme
kâğıdı serilmiş tepside 20 dakika beklettim (20 veya 30 dak. bekletiliyor). Üzerine
süzgeçle az un eledim ve bıçakla artı şeklinde hafifçe çizdim. Fırını 220
derecede ısıttım. Küçük bir tepsiye su koyup, fırının alt katına koydum. Ekmeklerin
olduğu tepsiyi fırının orta katına koydum. Ekmeği fırında altı üstü kızarana
kadar pişirdim. Fırından alınca ekmeğin üzerine temiz bir bez örtüp 5-10 dakika
beklettim.
Yorumlar
Yorum Gönder