Kahvaltı ekmeği üzeri bol
susamlı, kahvaltılarda tüketebileceğiniz, enfes bir ekmektir. Kahvaltı
ekmeğinin üzerine sıcakken tereyağı sürülünce tadı harika oluyor.
1 Yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı eritilmiş
tereyağı
1 Paket ınstant maya
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı: Sütü, suyu, şekeri,
mayayı karıştırdım ve 5-10 dak. beklettim. Yumurtayı, yağı ilave edip
karıştırdım. Unu, tuzu ekleyip ele hafifçe yapışan bir hamur yoğurdum. Üzerini
streç folyoyla kapattım. Hamur iki misli kabarınca hafifçe yoğurdum.
İstediğiniz şekilleri verebilirsiniz ben fotoğraflardaki gibi şekiller verdim.
Üzerlerine fırçayla su sürüp, bolca susama buladım. 30 Dakika tepsi mayası
verdirdim ve fırında pişirdim. Fırından alınca ekmeğin üzerine temiz bir bez
örtüp 5-10 dakika beklettim.
Yorumlar
Yorum Gönder