Leziz küçük Alman ekmeklerinin
tarifini Youtube’dan Tatlı Esintilerden aldım.
4 Su bardağı un
Aldığı kadar ılık su
1 Paket ınstant maya
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Unun ortasını açıp
ortaya mayayı, şekeri, 1 su bardağı ılık suyu koydum. Ortaya konulan malzemeyi
karıştırıp 5 dakika beklettim. Tuz ve yeteri kadar ılık su ekleyip, ele hafifçe
yapışan bir hamur yoğurdum. Üzerini streç folyoyla kapattım. Hamuru iki misli
kabarana kadar beklettim. Hamuru hafifçe yoğurdum. 11 Adet beze yapıp oval
şekiller verdim. Ekmekleri pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye aralıklarla koydum.
Tepsinin üzerine temiz bir bez örtüp, 30 dak. beklettim. Ekmeklerin üzerlerine
bıçakla çizikler attım. Üzerlerine fırçayla su sürdüm. Fırını 220 derecede
ısıttım. Küçük bir tepsiye su koyup, fırının alt katına koydum. Ekmeklerin
olduğu tepsiyi, fırının orta katının bir altına koydum. Ekmekleri fırında
pembeleşene kadar pişirdim. Fırından alınca ekmeğin üzerine temiz bir bez örtüp
5-10 dakika beklettim.
Yorumlar
Yorum Gönder