Diyet Tavuklu Ali Nazik
Patlıcanları közleyin, temizleyin ve küçük küpler
halinde doğrayın. Tuz, sarımsak rendesi ve patlıcanı bir kâseye alıp karıştırın.
Küçük küp doğranmış soğanı, ince doğranmış sivri biberi tavaya alıp çok az sıvı
yağla birlikte kavurun. Doğranmış kemiksiz derisiz tavuk etlerini, tavaya ilave
edin ve kavurun. Kışlık domates püresi veya domates rendesi ilave edip
karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot, kekik ekleyip
karıştırıp pişirin. Servis tabağına, yoğurtlu patlıcanı koyun. Üzerine tavuk
soteyi koyun ve servis yapın.
Pirinçli Enginar Yemeği 2
2 Çanak enginar (konserve enginar kullandım küçük küp
doğranmış)
Yarım havuç (küçük küp doğranmış)
Yarım çay bardağı bezelye
2 yemek kaşığı dolusu basma pirinci
2 Taze soğan ince doğranmış
Sıvı yağ, limon
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, tavuk baharatı
Yapılışı: Bezelyeyi haşlayıp süzün. Sıvı yağ ve havucu,
tencereye alıp havucu kavurun. Taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Enginarı,
pirinci, bezelyeyi ekleyip karıştırın. Yeterince sıcak suyu, baharatları, tuzu,
limon suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, en kısık ateşte az sulu
kalacak şekilde pişirin.
Fırında Patates ve Karnabahar
Karnabahar çiçeklerini haşlayın, süzün. Elma dilimi
şeklinde dilimlenmiş patatesleri, haşlanmış karnabaharı, tuzu, karabiberi, pul
biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği, sıvı yağı bir kâsede karıştırın.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyup yayın ve fırında pişirin. Dilerseniz
yoğurtla birlikte servis yapın.
Fırında Patlıcanlı Sebze
Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun, küp doğrayıp,
tuzlu suda bir süre bekletin. Suyunu süzüp yıkayın. Patlıcanların, fazla suyunu
hafifçe sıkıp bir kâseye alın. Küp doğranmış patatesi, halka doğranmış havucu,
halka doğranmış kabağı kâseye koyun. Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kekik
ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, sebzeyi koyup yayın ve
fırında pişirin.




Yorumlar
Yorum Gönder