Diyet Yemek Tarifleri 3

 





Diyet Tavuklu Ali Nazik

 

Patlıcanları közleyin, temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın. Tuz, sarımsak rendesi ve patlıcanı bir kâseye alıp karıştırın. Küçük küp doğranmış soğanı, ince doğranmış sivri biberi tavaya alıp çok az sıvı yağla birlikte kavurun. Doğranmış kemiksiz derisiz tavuk etlerini, tavaya ilave edin ve kavurun. Kışlık domates püresi veya domates rendesi ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot, kekik ekleyip karıştırıp pişirin. Servis tabağına, yoğurtlu patlıcanı koyun. Üzerine tavuk soteyi koyun ve servis yapın.


Pirinçli Enginar Yemeği 2

 

2 Çanak enginar (konserve enginar kullandım küçük küp doğranmış)

Yarım havuç (küçük küp doğranmış)

Yarım çay bardağı bezelye

2 yemek kaşığı dolusu basma pirinci

2 Taze soğan ince doğranmış

Sıvı yağ, limon

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, tavuk baharatı

Yapılışı: Bezelyeyi haşlayıp süzün. Sıvı yağ ve havucu, tencereye alıp havucu kavurun. Taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Enginarı, pirinci, bezelyeyi ekleyip karıştırın. Yeterince sıcak suyu, baharatları, tuzu, limon suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, en kısık ateşte az sulu kalacak şekilde pişirin.


Fırında Patates ve Karnabahar

 

Karnabahar çiçeklerini haşlayın, süzün. Elma dilimi şeklinde dilimlenmiş patatesleri, haşlanmış karnabaharı, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği, sıvı yağı bir kâsede karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyup yayın ve fırında pişirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.


Fırında Patlıcanlı Sebze

 

Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun, küp doğrayıp, tuzlu suda bir süre bekletin. Suyunu süzüp yıkayın. Patlıcanların, fazla suyunu hafifçe sıkıp bir kâseye alın. Küp doğranmış patatesi, halka doğranmış havucu, halka doğranmış kabağı kâseye koyun. Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kekik ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, sebzeyi koyup yayın ve fırında pişirin.



Yorumlar