Biber Dolması 2

 


İçi için:

2 Büyük soğan

2 Su bardağı pirinç

1 Kâse kışlık domates püresi

1 su bardağı su

1 su bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı dolusu salça

Maydanoz (ince doğranmış)

Karabiber, tuz, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, nane

Ayrıca:

Dolmalık biber ve domates dilimleri

Yapılışı: Soğanları soyun, yıkayın, rondodan geçirin ve bir su bardağı sıvı yağda kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Salçayı, domates püresini, maydanozu, ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları, tuzu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. 1 Su bardağı su ekleyip karıştırın. Üzerine bir kapak kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Temizlenmiş ve yıkanmış, dolmalık biberlerin içlerine pirinçli harcı doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Üzerlerine domates dilimleri koyun. Tencereye yeterince su koyun. Üzerine kapak kapatın ve dolmaları pişirin.


Yorumlar