İçi için:
2 Büyük soğan
2 Su bardağı pirinç
1 Kâse kışlık domates püresi
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu salça
Maydanoz (ince doğranmış)
Karabiber, tuz, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, nane
Ayrıca:
Dolmalık biber ve domates dilimleri
Yapılışı: Soğanları soyun, yıkayın, rondodan geçirin
ve bir su bardağı sıvı yağda kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Salçayı,
domates püresini, maydanozu, ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları, tuzu
ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. 1 Su bardağı su ekleyip karıştırın. Üzerine
bir kapak kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Temizlenmiş
ve yıkanmış, dolmalık biberlerin içlerine pirinçli harcı doldurun. Dolmaları
tencereye dizin. Üzerlerine domates dilimleri koyun. Tencereye yeterince su
koyun. Üzerine kapak kapatın ve dolmaları pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder