Kıymalı Karnabahar Yemeği


200gr. Kıyma

1 Küçük boy karnabahar

1 Sivri biber (ince doğranmış)

Küçük bir parça kırmızı kapya biberi (küçük küp doğranmış)

3 Diş sarımsak (küçük doğranmış)

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

Yarım yemek kaşığı salça

Kışlık domates püresi

Sıvı yağ, tuz, pul biber

Yapılışı: Karnabaharı temizleyin, çiçeklere ayırın, sirkeli suda bir süre bekletin, haşlayıp, süzün. Tencereye kıymayı, soğanı, sivri biberi, kapya biberi, sarımsağı, sıvı yağ koyup kavurun. Salçayı, kışlık domates püresini ilave edip kavurun. Yeterince sıcak su, tuz, pul biber ekleyip karıştırın. Karnabaharları ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve yemeği pişirin.

 

Yorumlar