200gr. Kıyma
1 Küçük boy karnabahar
1 Sivri biber (ince doğranmış)
Küçük bir parça kırmızı kapya biberi (küçük küp
doğranmış)
3 Diş sarımsak (küçük doğranmış)
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
Yarım yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz, pul biber
Yapılışı: Karnabaharı temizleyin, çiçeklere ayırın,
sirkeli suda bir süre bekletin, haşlayıp, süzün. Tencereye kıymayı, soğanı,
sivri biberi, kapya biberi, sarımsağı, sıvı yağ koyup kavurun. Salçayı, kışlık
domates püresini ilave edip kavurun. Yeterince sıcak su, tuz, pul biber ekleyip
karıştırın. Karnabaharları ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve yemeği
pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder