200gr. Kemiksiz küçük doğranmış et
500gr. Taze fasulye (ince doğranmış)
1 Kâse kışlık domates püresi veya 2-3 adet büyük boy
domates (soyulmuş ve küçük küp doğranmış)
1 Büyük soğan (küçük küp doğranmış)
1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ
1 Çay bardağı pirinç
Karabiber, pul biber, tuz
Yapılışı: Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp
tereyağını eritin. Soğanı, eti ilave edip kavurun. Domates püresini veya doğranmış
domatesi ekleyip karıştırın. Taze fasulyeyi de ilave edip karıştırın. Üzerine
kapak kapatın. Domates sulanıp suyunu çekene kadar pişirin. Yeterince su ve tuz
ekleyin. Fasulyeler yumuşayana kadar yemeği pişirin. Fasulyenin pişmesine yakın
pirinci ve baharatları ilave edip yemeği pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder