Etli Fasulye Diblesi

 

200gr. Kemiksiz küçük doğranmış et

500gr. Taze fasulye (ince doğranmış)

1 Kâse kışlık domates püresi veya 2-3 adet büyük boy domates (soyulmuş ve küçük küp doğranmış)

1 Büyük soğan (küçük küp doğranmış)

1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ

1 Çay bardağı pirinç

Karabiber, pul biber, tuz

Yapılışı: Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp tereyağını eritin. Soğanı, eti ilave edip kavurun. Domates püresini veya doğranmış domatesi ekleyip karıştırın. Taze fasulyeyi de ilave edip karıştırın. Üzerine kapak kapatın. Domates sulanıp suyunu çekene kadar pişirin. Yeterince su ve tuz ekleyin. Fasulyeler yumuşayana kadar yemeği pişirin. Fasulyenin pişmesine yakın pirinci ve baharatları ilave edip yemeği pişirin.


Yorumlar