İçi için:
1 Tavuk budu (kemiksiz derisiz ve küçük küp kesilmiş)
1 Küçük soğan (küçük küp kesilmiş)
1 Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)
Birkaç diş sarımsak (küçük küp kesilmiş)
1 Kâse kışlık domates püresi
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Sıvı yağ, tuz
Ayrıca:
Milföy hamuru
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı: Soğanı, yeşil biberi, sıvı yağı tavaya alın
ve soğanla biberi kavurun. Tavuk etini ilave edip kavurun. Sarımsakları ekleyip
kavurun. Domates sosunu, baharatları, tuzu ekleyip pişirin ve ocaktan alın. Tavuklu
harcı soğutun. Soğuyan tavuklu içten, milföy hamurlarına koyup istediğiniz
şekilleri verin. Çatalla kenarlarına bastırın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın
tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serptikten sonra
fırında pişirin.
Tavuklu yumurta
Artan tavuklu içi tavaya koyup ısıttım. Üzerine yumurta
kırıp pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder