Tavuklu Milföy Böreği- Tavuklu Yumurta

 



İçi için:

1 Tavuk budu (kemiksiz derisiz ve küçük küp kesilmiş)

1 Küçük soğan (küçük küp kesilmiş)

1 Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)

Birkaç diş sarımsak (küçük küp kesilmiş)

1 Kâse kışlık domates püresi

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Sıvı yağ, tuz

Ayrıca:

Milföy hamuru

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Yapılışı: Soğanı, yeşil biberi, sıvı yağı tavaya alın ve soğanla biberi kavurun. Tavuk etini ilave edip kavurun. Sarımsakları ekleyip kavurun. Domates sosunu, baharatları, tuzu ekleyip pişirin ve ocaktan alın. Tavuklu harcı soğutun. Soğuyan tavuklu içten, milföy hamurlarına koyup istediğiniz şekilleri verin. Çatalla kenarlarına bastırın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serptikten sonra fırında pişirin.

 

Tavuklu yumurta

Artan tavuklu içi tavaya koyup ısıttım. Üzerine yumurta kırıp pişirdim.


Yorumlar