1kg. Patlıcan
1 Soğan
1 Sivri biber
Birkaç diş sarımsak
1 Kâse kışlık domates püresi
300gr. Kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Yapılışı: patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın
ve tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Patlıcanların, fazla sularını hafifçe
sıkın ve sıvı yağda kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın. Eti, yemeklik ince
doğranmış soğanı, küçük küçük doğranmış sarımsağı, ince doğranmış biberi, bir
miktar sıvı yağını tencereye alın ve eti kavurun. Kışlık domates püresini ilave
edip pişirin. Baharatları, tuzu ekleyip karıştırın. 1,5 Su bardağı su ilave
edip, bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Kızarmış patlıcanları ve hazırlanan
eti geniş bir kâsede karıştırın. Küçük güveç kaplarına (6 adet güveç çıktı)
veya küçük bir tepsiye patlıcanlı etli karışımı koyun. Üzerlerine, etin
süzülmüş suyunu dökün ve yemeği fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder