Etli Patlıcan Güveci

 


1kg. Patlıcan

1 Soğan

1 Sivri biber

Birkaç diş sarımsak

1 Kâse kışlık domates püresi

300gr. Kemiksiz kuşbaşı kuzu eti

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Yapılışı: patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Patlıcanların, fazla sularını hafifçe sıkın ve sıvı yağda kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın. Eti, yemeklik ince doğranmış soğanı, küçük küçük doğranmış sarımsağı, ince doğranmış biberi, bir miktar sıvı yağını tencereye alın ve eti kavurun. Kışlık domates püresini ilave edip pişirin. Baharatları, tuzu ekleyip karıştırın. 1,5 Su bardağı su ilave edip, bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Kızarmış patlıcanları ve hazırlanan eti geniş bir kâsede karıştırın. Küçük güveç kaplarına (6 adet güveç çıktı) veya küçük bir tepsiye patlıcanlı etli karışımı koyun. Üzerlerine, etin süzülmüş suyunu dökün ve yemeği fırında pişirin.

 


Yorumlar