Patatesleri soyun, yıkayın, halka halka dilimleyin, sıvı
yağda kızartın. Peçete de fazla yağlarını alıp bir kenarda bekletin. Küçük küp
doğranmış soğanı, küçük küp doğranmış yeşil biberi, kıymayı, sıvı yağı tavaya
alın ve kavurun. Kışlık domates püresini ilave edip pişirin. İnce doğranmış
maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu ilave edip 3-4
dakika daha pişirin. Uygun bir tepsiye bir sıra kızarmış patatesleri dizin. Üzerine
kıymalı içten koyup yayın. Üzerine tekrar bir sıra patates kızartması dizin. Elinizdeki
malzeme, bitene kadar bu şekilde devam edin. En üstte patates kızartması dizin.
Üzerine yeşil biber dilimleri ve domates dilimleri koyun. Su, salça, tuzu
çırpıp üzerine dökün ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder