Hamuru için:
250gr. Un
Yarım Paket ınstant maya
Yarım su bardağı ılık su
Yarım Çay kaşığı tuz
Yarım Tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
2 Su bardağı küçük küp
kesilmiş patlıcan
1 Su bardağı kışlık domates püresi
1 Çay bardağı doğranmış sivri
biber
1 Çay bardağı su
3 Minik kırmızı soğan piyazlık
doğranmış)
2 Diş sarımsak (şerit
kesilmiş)
Sızma zeytinyağı, tuz
Karabiber, pul biber, biberiye
Kırmızı toz biber, fesleğen
Çekirdeksiz siyah zeytin
Yapılışı: Patlıcanlı harcı
hazırlamak için soğanı, sivri biberi (acısız sivri biber kullanıyorum), zeytinyağını
tavaya alın ve soteleyin. Patlıcanı
ilave edip kavurun (derin dondurucudan çıkardığım patlıcanları kullandım,
patlıcanlar donmuş olduğu için patlıcanları sularını salıp çekene kadar
kavurdum). Sarımsakları domates püresini ekleyip pişirin. 1 Çay bardağı suyu,
tuzu, baharatları ilave edin. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp soğumaya
bırakın. Hamurunu hazırlamak için mayayı, yarım su bardağı ılık suyu, şekeri
karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin. Ele hafifçe yapışan
yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp, iyice kabarana kadar
bekletin. Hamur kabarınca hamuru 1 kez daha yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş,
küçük bir tepsiye hamuru koyun. Elinizi hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak hamuru
tepsiye yayın. Hamurun üzerine parmaklarınızla bastırıp, hafif çukurlar yapın. Üzerine
patlıcanlı harçtan 4 yemek kaşığı dolusu koyup yayın. Zeytinleri koyup biberiye serpin. 30 Dakika dinlendirin ve
fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder