Patlıcanlı Ekmek

 


Hamuru için:

250gr. Un

Yarım Paket ınstant maya

Yarım su bardağı ılık su

Yarım Çay kaşığı tuz

Yarım Tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:

2 Su bardağı küçük küp kesilmiş patlıcan

1 Su bardağı kışlık domates püresi

1 Çay bardağı doğranmış sivri biber

1 Çay bardağı su

3 Minik kırmızı soğan piyazlık doğranmış)

2 Diş sarımsak (şerit kesilmiş)

Sızma zeytinyağı, tuz

Karabiber, pul biber, biberiye

Kırmızı toz biber, fesleğen

Çekirdeksiz siyah zeytin

Yapılışı: Patlıcanlı harcı hazırlamak için soğanı, sivri biberi (acısız sivri biber kullanıyorum), zeytinyağını tavaya alın ve  soteleyin. Patlıcanı ilave edip kavurun (derin dondurucudan çıkardığım patlıcanları kullandım, patlıcanlar donmuş olduğu için patlıcanları sularını salıp çekene kadar kavurdum). Sarımsakları domates püresini ekleyip pişirin. 1 Çay bardağı suyu, tuzu, baharatları ilave edin. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamurunu hazırlamak için mayayı, yarım su bardağı ılık suyu, şekeri karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp, iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamuru 1 kez daha yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş, küçük bir tepsiye hamuru koyun. Elinizi hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak hamuru tepsiye yayın. Hamurun üzerine parmaklarınızla bastırıp, hafif çukurlar yapın. Üzerine patlıcanlı harçtan 4 yemek kaşığı dolusu koyup yayın. Zeytinleri koyup biberiye serpin. 30 Dakika dinlendirin ve fırında pişirin.


Yorumlar