3 Patlıcan
2 Patates
Birkaç yeşil biber
Ayrıca:
200gr. Kemiksiz küçük (küp
doğranmış et)
1 Soğan (küçük küp
doğranmış)
2 Yeşil biber (küçük küp
doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Kâse kışlık domates püresi
1 Su bardağı su
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Patlıcanları
alacalı soyun, yıkayın, küp küp doğrayın. Tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın,
fazla sularını hafifçe sıkın ve kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın.
Patatesleri de temizleyin, yıkayın, küp doğrayıp kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın.
Birkaç yeşil biberi temizleyip yıkayın. İri iri doğrayıp, kızartın ve peçetede
fazla yağlarını alın. Kızarmış sebzeleri bir kenarda bekletin. Küçük küp
doğranmış 2 yeşil biberi, soğanı, sıvı yağı tavaya alıp kavurun. Eti ekleyip
kavurun. Kışlık domates püresini, maydanozu, baharatları, tuzu ilave edip
pişirin. 1 Su bardağı su ekleyip, 1 taşım kaynatın. Küçük bir fırın kabına,
kızarmış sebzelerin yarısını karışık olarak koyun. Üzerine etli karışımı koyun.
Üzerine kalan kızarmış sebzeleri koyun. Etin süzülmüş suyunu fırın kabına,
yemeğin üzerine dökün ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder