Fırında Kızartmalı Güveç

 


3 Patlıcan

2 Patates

Birkaç yeşil biber

Ayrıca:

200gr. Kemiksiz küçük (küp doğranmış et)

1 Soğan (küçük küp doğranmış)

2 Yeşil biber (küçük küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Kâse kışlık domates püresi

1 Su bardağı su

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun, yıkayın, küp küp doğrayın. Tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın, fazla sularını hafifçe sıkın ve kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın. Patatesleri de temizleyin, yıkayın, küp  doğrayıp kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın. Birkaç yeşil biberi temizleyip yıkayın. İri iri doğrayıp, kızartın ve peçetede fazla yağlarını alın. Kızarmış sebzeleri bir kenarda bekletin. Küçük küp doğranmış 2 yeşil biberi, soğanı, sıvı yağı tavaya alıp kavurun. Eti ekleyip kavurun. Kışlık domates püresini, maydanozu, baharatları, tuzu ilave edip pişirin. 1 Su bardağı su ekleyip, 1 taşım kaynatın. Küçük bir fırın kabına, kızarmış sebzelerin yarısını karışık olarak koyun. Üzerine etli karışımı koyun. Üzerine kalan kızarmış sebzeleri koyun. Etin süzülmüş suyunu fırın kabına, yemeğin üzerine dökün ve fırında pişirin.


Yorumlar