Sağlıklı Tarifler

 

Pazılı Omlet-Taze Kekikli Peynirli Ekmekler-Pesto Soslu Ekmekler

 

Pazılı Omlet:

Rondo da çok küçük hale getirilmiş soğanı az sıvı yağla birlikte kavurun. Yıkanmış ve ince doğranmış pazıları ekleyip kavurun. Tavaya yumurtaları kırın. Üzerine karabiber, tuz serpin ve omleti pişirin.

 

Taze Kekikli Peynirli Ekmekler:

 

30gr. Süzme peyniri, 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını, birkaç dal taze kekiği, pul biberi, isotu karıştırın. 1 Dilim tam buğdaylı tost ekmeğinin üzerine, peynirli karışımı sürün. Üzerine domates dilimleri koyun.

 

Pesto Soslu Ekmekler:

1 Dilim tam buğdaylı tost ekmeğinin üzerine, 1 tatlı kaşığı pesto sosu sürün. Üzerine domates ve salatalık dilimlerim koyun.

 


Sebzeli Ekmek Pizzası

 

Kabakları ve kapya biberlerini temizleyin, yıkayın ve halka halka dilimleyin. Sebzeleri çok az sızma zeytinyağında, arkalı önlü kızartın. Sosu hazırlamak için kışlık domates püresini veya rendelenmiş domatesi, sızma zeytinyağını, tuzu tavaya alın. Yarı yarıya pişince rendelenmiş sarımsağı, kuru fesleğeni, pul biberi, karabiberi, isot, kırmızı toz biberi ilave edin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ekmek dilimlerinin üzerlerine (bayat ekmeklerden de yapabilirsiniz) sostan sürün. Sırasıyla üzerlerine kabakları, kapya biberlerini, süzme peynir parçalarını (süzme peynir yerine kaşar peyniri de kullanabilirsiniz), hindi fümeyi (isteğe bağlı) koyun ve fırında pişirin.

 



Pancar Soslu Kabaklı Sandviç -Taze Soğanlı Omlet-Peynirli Kapya Biberi

 

Pancar Soslu Kabaklı Sandviç:

Birkaç dilim kabağı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Kırmızı pancarı soyun, yıkayın ve rendenin ince yeriyle rendeleyin. Pancara yoğurt, tuz, sarımsak rendesi ilave edip karıştırın. 1 Dilim tam buğdaylı ekmeğin, üzerine pancarlı sostan sürün. Üzerine sırasıyla kabakları, 2 dilim hindi fümeyi, 1 küçük marul yaprağını ve 1 dilim tam buğdaylı ekmeği koyun.

 

Taze Soğanlı Omlet

 

1 Yumurtayı, doğranmış 1 taze soğanı, tuzu, karabiberi karıştırın. Az sıvı yağla birlikte arkalı önlü pişirin.

Peynirli Kapya Biberi

30gr. Süzme peyniri, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği karıştırın. 1 Minik kapya biberinin kapağını kesip, içini temizleyin, yıkayın ve baharatlı peyniri içine doldurun. Peynirli biberi dilimleyin.


Fırında Pesto Soslu Labneli Ekmekler

 

2 Tatlı kaşığı krema

1 Tatlı kaşığı dolusu hazır pesto sosu

2 Dilim ekmek

Domates dilimleri

Labne peyniri

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Kremayı, pesto sosunu ve baharatları karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerlerine labne peyniri sürün. Üzerlerine kremalı pesto sosu sürün. Domates dilimleri koyup, fırında pişirin.


Patlıcanlı Sandviç 3

 

Patlıcanlı sandviç 2 kişiliktir.

 

1 Orta boy patlıcanı yıkayın, başını temizleyin, alacalı soyun, halka halka dilimleyin ve tuzlu suda bekletip yıkayın. Patlıcan dilimlerinin hepsini tavaya dizip,  4 tatlı kaşığı sızma zeytinyağında arkalı önlü kızartın. Tam buğdaylı tost ekmeklerinin üzerlerine kapya biberli kahvaltı sosundan sürün. Üzerlerine sırasıyla patlıcan dilimlerini, ikişer dilim hindi fümeyi, otuzar gram kaşar peyniri dilimlerini, marul yapraklarını ve birer dilim tam buğdaylı tost ekmeği koyun.


Pesto Soslu Yumurta

 

1 Yumurta

1 Yumurta akı

1 Tatlı kaşığı hazır pesto sosu

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Sızma zeytinyağı

Yapılışı: Yağ hariç tüm malzemeyi çırpın. Küçük bir tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Çırpılmış yumurtayı tavaya döküp pişirin.

 


Yorumlar