Patlıcanlı Gözleme

 


Hamuru için:

1 Yumurta

1,5 Su bardağı süt

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

Harcı için:

Patlıcan (küçük küp kesilmiş)

Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)

Soğan (küçük küp kesilmiş)

Kışlık domates püresi veya domates rendesi

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Yağı, soğanı, yeşil biberi tavaya alın ve biberle soğanı kavurun. Tuzlu suda bekletilip yıkanmış, patlıcanları ekleyip kavurun. Domates püresini, maydanozu ilave edip pişirin. Tuzu, baharatları ilave edin ve 2-3 dak. daha pişirin. Harcı ocaktan alıp soğutun. Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan 14 adet beze yapın. Bezeleri da merdaneyle açın. Üzerlerine patlıcanlı içten koyun ve yarım ay seklinde kapatın. Sacda veya yanmaz tavada yağsız olarak pişirin (ben sacda pişirdim). Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün.

 

 


Yorumlar