Hamuru için:
1 Yumurta
1,5 Su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
Harcı için:
Patlıcan (küçük küp
kesilmiş)
Yeşil biber (küçük küp
kesilmiş)
Soğan (küçük küp
kesilmiş)
Kışlık domates püresi
veya domates rendesi
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber,
isot
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Yağı, soğanı,
yeşil biberi tavaya alın ve biberle soğanı kavurun. Tuzlu suda bekletilip
yıkanmış, patlıcanları ekleyip kavurun. Domates püresini, maydanozu ilave edip
pişirin. Tuzu, baharatları ilave edin ve 2-3 dak. daha pişirin. Harcı ocaktan alıp
soğutun. Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan
14 adet beze yapın. Bezeleri da merdaneyle açın. Üzerlerine patlıcanlı içten
koyun ve yarım ay seklinde kapatın. Sacda veya yanmaz tavada yağsız olarak
pişirin (ben sacda pişirdim). Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün.
Yorumlar
Yorum Gönder