Yarım su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı kuru barbunya
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
1Soğan (yemeklik doğranmış)
1 Kâse haşlanmış didiklenmiş et
Haşlanmış etin suyu
1 Yemek kaşığı kışlık kavurmanın yağı
Yapılışı: Aşurelik buğdayı (döğmeyi), nohudu, kuru
barbunyayı, kuru fasulyeyi, nohudu akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi
günü nohudu, kuru fasulyeyi, barbunyayı ayrı ayrı tencerelerde haşlayın.
Büyükçe bir tencereye aşurelik buğdayı, et suyunu, yeterince suyu, soğanı, eti
koyun ve buğdayı pişirmeye bırakın. Buğdayın pişmesine yakın haşlanmış kuru
bakliyatları, tuzu, yağı ilave edin ve çorbayı pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder