Etli Döğme Çorbası

 


Yarım su bardağı aşurelik buğday

Yarım su bardağı kuru barbunya

Yarım su bardağı nohut

Yarım su bardağı kuru fasulye

1Soğan (yemeklik doğranmış)

1 Kâse haşlanmış didiklenmiş et

Haşlanmış etin suyu

1 Yemek kaşığı kışlık kavurmanın yağı

Yapılışı: Aşurelik buğdayı (döğmeyi), nohudu, kuru barbunyayı, kuru fasulyeyi, nohudu akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi günü nohudu, kuru fasulyeyi, barbunyayı ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Büyükçe bir tencereye aşurelik buğdayı, et suyunu, yeterince suyu, soğanı, eti koyun ve buğdayı pişirmeye bırakın. Buğdayın pişmesine yakın haşlanmış kuru bakliyatları, tuzu, yağı ilave edin ve çorbayı pişirin.

 


Yorumlar