Etleri kuşbaşı doğrayıp tencereye alın. Etler sularını
salıp, saldıkları suları çekene dek iyice kavurun. Ocaktan alın, tuz ilave edip (tuz biraz fazla konacak) karıştırın.
Küçük küçük doğranmış iç yağını ve kuyruk yağını ayrı bir tencerede sıvı bir
yağ olana dek iyice kavurun. Demir bir süzgeçten süzün (süzgeçte kalan kısıma
kakırdak diyoruz kakırdakları atmıyoruz kahvaltılarda ve bulgur pilavlarında
tüketiyoruz). Hazırlanan sıvı haldeki yağı tenceredeki etlerin üzerine dökün
(yağ etlerin üzerini 1-2 parmak geçmeli).Tencerenin kapağını kapatıp, kavurmayı
oda ısısında soğutun. Kavurma soğuyunca buzdolabına kaldırın. Kavurmayı
kahvaltılarda, eriterek veya eritmeden tüketebilirsiniz. Ayrıca kavurmayı yemeklerinizde,
pilavlarınızda, hamur işi, pide tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder