Kışlık Kavurma

 


Etleri kuşbaşı doğrayıp tencereye alın. Etler sularını salıp, saldıkları suları çekene dek iyice kavurun. Ocaktan alın,  tuz ilave edip (tuz biraz fazla konacak) karıştırın. Küçük küçük doğranmış iç yağını ve kuyruk yağını ayrı bir tencerede sıvı bir yağ olana dek iyice kavurun. Demir bir süzgeçten süzün (süzgeçte kalan kısıma kakırdak diyoruz kakırdakları atmıyoruz kahvaltılarda ve bulgur pilavlarında tüketiyoruz). Hazırlanan sıvı haldeki yağı tenceredeki etlerin üzerine dökün (yağ etlerin üzerini 1-2 parmak geçmeli).Tencerenin kapağını kapatıp, kavurmayı oda ısısında soğutun. Kavurma soğuyunca buzdolabına kaldırın. Kavurmayı kahvaltılarda, eriterek veya eritmeden tüketebilirsiniz. Ayrıca kavurmayı yemeklerinizde, pilavlarınızda, hamur işi, pide tariflerinizde kullanabilirsiniz.    


Yorumlar