Patlıcanları temizleyin, alacalı soyun, boydan
dilimleyin, tuzlu suda bekletip yıkayın. Fazla sularını sıkıp, kızdırılmış sıvı
yağda kızartın. Patlıcanların fazla yağlarını peçetede alın. Sıvı yağı, yemeklik ince doğranmış soğanları, küçük küp
doğranmış yeşil biberleri, tavaya alıp kavurun. Küçük küp doğranmış kemiksiz
eti ilave edip kavurun. Kışlık domates püresini, tuzu, karabiberi, pul biberi,
kırmızı toz biberi, isotu ekleyip pişirin. Patlıcanları artı şeklinde koyup,
ortalarına etli harçtan koyun. Patlıcanları
üzerlerine kapatın. Üzerlerine birer dilim domates ve biber koyup kürdan
batırın. Tepsiye dizin. Salçayı, tuzu, 1 su bardağı suyu karıştırın ve tepsiye
dökün. Fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder