Etli İslim Kebabı

 


Patlıcanları temizleyin, alacalı soyun, boydan dilimleyin, tuzlu suda bekletip yıkayın. Fazla sularını sıkıp, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Patlıcanların fazla yağlarını peçetede alın. Sıvı yağı,  yemeklik ince doğranmış soğanları, küçük küp doğranmış yeşil biberleri, tavaya alıp kavurun. Küçük küp doğranmış kemiksiz eti ilave edip kavurun. Kışlık domates püresini, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu ekleyip pişirin. Patlıcanları artı şeklinde koyup, ortalarına etli harçtan koyun.  Patlıcanları üzerlerine kapatın. Üzerlerine birer dilim domates ve biber koyup kürdan batırın. Tepsiye dizin. Salçayı, tuzu, 1 su bardağı suyu karıştırın ve tepsiye dökün. Fırında pişirin.


Yorumlar