Patlıcanları temizleyin, alacalı soyun, boydan
dilimleyin, tuzlu suda bekletip yıkayın. Fazla sularını sıkıp, kızdırılmış sıvı
yağda kızartın. Patlıcanların fazla yağlarını peçetede alın. Hazırlanan
patlıcanları bir kenarda bekletin. Sıvı yağı,
yemeklik ince doğranmış soğanları, küçük küp doğranmış yeşil biberleri,
tavaya alıp kavurun. Küçük küp doğranmış kemiksiz ve derili tavuk budu veya
tavuk pirzolası etlerini ilave edip kavurun. Kışlık domates püresini, tuzu,
karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu ekleyip pişirin. Küçük bir
kâseye patlıcan dilimlerini, dışarı sarkacak şekilde koyun. Üzerine tavuklu
harçtan koyun. Dışarı sarkan patlıcanları üzerine kapatın. Tepsiye ters çevirip
koyun. Elinizdeki malzeme bitene kadar bu şekilde devam edin. Salçayı, tuzu, 1
su bardağı suyu karıştırın ve tepsiye dökün. Fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder