Tavuklu Kâse Kebabı

 


Patlıcanları temizleyin, alacalı soyun, boydan dilimleyin, tuzlu suda bekletip yıkayın. Fazla sularını sıkıp, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Patlıcanların fazla yağlarını peçetede alın. Hazırlanan patlıcanları bir kenarda bekletin. Sıvı yağı,  yemeklik ince doğranmış soğanları, küçük küp doğranmış yeşil biberleri, tavaya alıp kavurun. Küçük küp doğranmış kemiksiz ve derili tavuk budu veya tavuk pirzolası etlerini ilave edip kavurun. Kışlık domates püresini, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu ekleyip pişirin. Küçük bir kâseye patlıcan dilimlerini, dışarı sarkacak şekilde koyun. Üzerine tavuklu harçtan koyun. Dışarı sarkan patlıcanları üzerine kapatın. Tepsiye ters çevirip koyun. Elinizdeki malzeme bitene kadar bu şekilde devam edin. Salçayı, tuzu, 1 su bardağı suyu karıştırın ve tepsiye dökün. Fırında pişirin.

 


Yorumlar