Patlıcanları alacalı soyun. Küp küp doğrayın ve tuzlu
suda bekletin. Patlıcanları yıkayın, fazla sularını sıkıp kızartın. Peçetede
fazla yağlarını alıp, bir kenarda bekletin. Kemiksiz kuşbaşı etleri, yemeklik
doğranmış soğanı, yemeklik doğranmış yeşil biberi, tencereye alın. Sıvı yağ
ilave edip, etleri kavurun. Kışlık domates püresini veya rendelenmiş
domatesleri ekleyip pişirin. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot
ilave edin. 1-2 Dakika daha pişirin. 1 Su bardağı su ekleyin. 1-2 Taşım
kaynatın ve ocaktan alın. Eti süzgece alıp suyunu süzün. Tepsiye kızarmış
patlıcanları koyup yayın. Üzerine etleri koyup yayın. Üzerine etin süzülmüş
suyunu dökün ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder