Patlıcanlı Fırın Kebabı

 


Patlıcanları alacalı soyun. Küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Patlıcanları yıkayın, fazla sularını sıkıp kızartın. Peçetede fazla yağlarını alıp, bir kenarda bekletin. Kemiksiz kuşbaşı etleri, yemeklik doğranmış soğanı, yemeklik doğranmış yeşil biberi, tencereye alın. Sıvı yağ ilave edip, etleri kavurun. Kışlık domates püresini veya rendelenmiş domatesleri ekleyip pişirin. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot ilave edin. 1-2 Dakika daha pişirin. 1 Su bardağı su ekleyin. 1-2 Taşım kaynatın ve ocaktan alın. Eti süzgece alıp suyunu süzün. Tepsiye kızarmış patlıcanları koyup yayın. Üzerine etleri koyup yayın. Üzerine etin süzülmüş suyunu dökün ve fırında pişirin.


Yorumlar