Karnıbahar Musakka

 


1 Küçük karnıbahar

200gr. Kıyma

1 Orta boy soğan (küçük küp kesilmiş)

1 Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)

1 Küçük kapya biberi (küçük küp kesilmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Kâse kışlık domates püresi

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Pul biber, kırmızı toz biber, isot

Beşamel sos için:

2 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı margarin

Sıvı yağ, tuz

Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Karnıbaharı temizleyin, çiçeklere ayırın, sirkeli suda bekletin, yıkayın ve haşlayın. Tavaya soğanı, biberleri, yağı koyup kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Maydanozu, baharatları, tuzu, domates püresini ilave edip pişirin. Yağlanmış küçük bir fırın kabına, haşlanmış karnıbaharı koyun. Üzerine kıyma kavurmasını koyup yayın. Beşamel sosu hazırlamak için, tavaya yağları alıp eritin. Unu ilave edip, hafifçe kavurun. Sütü, tuzu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Yemeğin üzerin döküp yayın. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Yorumlar