1 Küçük karnıbahar
200gr. Kıyma
1 Orta boy soğan (küçük küp kesilmiş)
1 Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)
1 Küçük kapya biberi (küçük küp kesilmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Kâse kışlık domates püresi
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Pul biber, kırmızı toz biber, isot
Beşamel sos için:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz
Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Karnıbaharı temizleyin, çiçeklere ayırın,
sirkeli suda bekletin, yıkayın ve haşlayın. Tavaya soğanı, biberleri, yağı koyup
kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Maydanozu, baharatları, tuzu, domates
püresini ilave edip pişirin. Yağlanmış küçük bir fırın kabına, haşlanmış
karnıbaharı koyun. Üzerine kıyma kavurmasını koyup yayın. Beşamel sosu
hazırlamak için, tavaya yağları alıp eritin. Unu ilave edip, hafifçe kavurun.
Sütü, tuzu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Yemeğin üzerin döküp yayın.
Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder