Tavuklu Börek

 


Hamuru için:

1 Yumurta

1 Su bardağı yoğurt

1 Çay kaşığı tuz

1 Paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için:

Tavuk budu (minik küp doğranmış derili ve kemiksiz olacak)

Sivri biber (ince doğranmış)

Kapya biberi (küçük küp doğranmış)

Soğan (küçük küp doğranmış)

Kışlık domates püresi

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Kızartmak için: Sıvı yağ

Yapılışı: İç malzemesinden tavuk sote pişirin ve soğutun. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdaneyle açın. 1 Çay fincanı tabağıyla yuvarlaklar kesin. Üzerlerine tavuklu içten koyun. Poğaça şeklinde kapatın. Açılmamaları için çatalla kenarlarında bastırın. Kızgın yağda kızartın.


Yorumlar