Hamuru için:
1 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
Tavuk budu (minik küp doğranmış derili ve kemiksiz
olacak)
Sivri biber (ince doğranmış)
Kapya biberi (küçük küp doğranmış)
Soğan (küçük küp doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı: İç malzemesinden tavuk sote pişirin ve
soğutun. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru
merdaneyle açın. 1 Çay fincanı tabağıyla yuvarlaklar kesin. Üzerlerine tavuklu
içten koyun. Poğaça şeklinde kapatın. Açılmamaları için çatalla kenarlarında
bastırın. Kızgın yağda kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder