Tavuklu Patlıcanlı Bulgur Pilavı

 

1Su bardağı pilavlık bulgur

1-2 Adet patlıcan

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

1 Yeşil biber (yemeklik doğranmış)

1 Kâse haşlanmış didiklenmiş tavuk eti

 Kışlık domatespüresi veya 1 yemek kaşığı salça

Sıvıyağ, tuz, pul biber

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup, küçük küpler halinde kesin. Tuzlu suda bekletip, yıkayın ve fazla sularını hafifçe sıkın. Patlıcanları kızartıp, peçetede fazla yağlarını alın. Soğanı ve yeşil biberi tencereye alın ve sıvı yağla birlikte kavurun. Kışlık domates püresini veya salçayı ilave edip kavurun. Bulguru ekleyip karıştırın. Patlıcanı, yeterince tavuk suyunu, tuzu, pul biberi ekleyip pilavı pişirin. Pilavı demlendirin. Servis tabağına patlıcanlı pilavı alıp, üzerine haşlanmış tavuğu koyun ve servis yapın.

Yorumlar