1Su bardağı pilavlık bulgur
1-2 Adet patlıcan
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
1 Yeşil biber (yemeklik doğranmış)
1 Kâse haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
Kışlık domatespüresi veya 1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ, tuz, pul biber
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup, küçük küpler
halinde kesin. Tuzlu suda bekletip, yıkayın ve fazla sularını hafifçe sıkın.
Patlıcanları kızartıp, peçetede fazla yağlarını alın. Soğanı ve yeşil biberi
tencereye alın ve sıvı yağla birlikte kavurun. Kışlık domates püresini veya
salçayı ilave edip kavurun. Bulguru ekleyip karıştırın. Patlıcanı, yeterince
tavuk suyunu, tuzu, pul biberi ekleyip pilavı pişirin. Pilavı demlendirin.
Servis tabağına patlıcanlı pilavı alıp, üzerine haşlanmış tavuğu koyun ve
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder