Kıymalı kabak dolmasından artan kabak içlerini ve
kıymalı kapya biberi dolmasından artan biber kapaklarını, değerlendirmek için
kabak mücveri yaptım.
1 Yumurta
2 Kabağın içi
4 Kapya biberinin kapağı
80gr. Süzme peynir
Maydanoz (ince doğranmış)
2 Taze soğan (beyaz yerleri ve ince doğranmış)
3 Tepeleme yemek kaşığı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Ayrıca:
Sıvı yağ
Yapılışı: Kabak içlerini ve kapya biberi parçalarını
rondodan geçirin. Bir tülbente koyup, sularını iyice sıkın. Hazırlanan sebzeyi
ve tüm malzemeyi, bir kâseye alıp karıştırın. Kızdırılmış yağa birer yemek
kaşığı koyup, arkalı önlü kızartın. Peçete fazla yağlarını alın.
Yorumlar
Yorum Gönder