Artan Kabak İçinden Mücver


Kıymalı kabak dolmasından artan kabak içlerini ve kıymalı kapya biberi dolmasından artan biber kapaklarını, değerlendirmek için kabak mücveri yaptım.

 

1 Yumurta

2 Kabağın içi

4 Kapya biberinin kapağı

80gr. Süzme peynir

Maydanoz (ince doğranmış)

2 Taze soğan (beyaz yerleri ve ince doğranmış)

3 Tepeleme yemek kaşığı un

1 Çay kaşığı kabartma tozu

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Ayrıca:

Sıvı yağ

Yapılışı: Kabak içlerini ve kapya biberi parçalarını rondodan geçirin. Bir tülbente koyup, sularını iyice sıkın. Hazırlanan sebzeyi ve tüm malzemeyi, bir kâseye alıp karıştırın. Kızdırılmış yağa birer yemek kaşığı koyup, arkalı önlü kızartın. Peçete fazla yağlarını alın.

 

Yorumlar