İçi için:
200gr. Kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
2 Küçük soğan (küçük küp doğranmış)
1 Büyük diş sarımsak (küçük küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, nane
Sosuna:
1 Yemek kaşığı salça
Sıvıyağ, tuz
Yeterince su
Ayrıca:
2 Kabak
4 Kapya biberi
1 Domates
Yapılışı: Tüm iç malzemesini bir kâseye alıp
karıştırın. Kabakları ve kapya biberlerini temizleyin, yıkayın. Kabakları üçe
kesip, içlerini oyun. Kapya biberlerinin kapaklarını kesip, içlerini
temizleyin. Kabakların ve biberlerin içlerine kıymalı harcı doldurun. Dolmaları
tencereye dizin. Sos malzemesini bir kâseye alıp karıştırın ve tencereye dökün.
Domatesi dilimleyin. Domates parçalarıyla, dolmaların ve biberlerin ağızlarını
kapatın. Tencerenin üzerine kapak kapatıp, dolmaları pişirin. Dolmaları sıcak
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder