Kıymalı Kabak Dolması-Kıymalı Kapya Biberi Dolması


İçi için:

200gr. Kıyma

1 kahve fincanı pirinç

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı salça

2 Küçük soğan (küçük küp doğranmış)

1 Büyük diş sarımsak (küçük küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, nane

Sosuna:

1 Yemek kaşığı salça

Sıvıyağ, tuz

Yeterince su

Ayrıca:

2 Kabak

4 Kapya biberi

1 Domates

Yapılışı: Tüm iç malzemesini bir kâseye alıp karıştırın. Kabakları ve kapya biberlerini temizleyin, yıkayın. Kabakları üçe kesip, içlerini oyun. Kapya biberlerinin kapaklarını kesip, içlerini temizleyin. Kabakların ve biberlerin içlerine kıymalı harcı doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Sos malzemesini bir kâseye alıp karıştırın ve tencereye dökün. Domatesi dilimleyin. Domates parçalarıyla, dolmaların ve biberlerin ağızlarını kapatın. Tencerenin üzerine kapak kapatıp, dolmaları pişirin. Dolmaları sıcak servis yapın.

 

Yorumlar