13 Su bardağı tam buğday unu
12 Yumurta
2-3 Çay bardağı su
2 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Unun ortasını havuz gibi açın. Ortaya tüm
malzemeleri koyup hamuru yoğurun. Sert bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir
bezle örtüp, 1-1,5 saat dinlendirin. Hamurdan 12 adet beze hazırlayın.
Hamurları merdaneyle açın. Açılan hamurları temiz bir bez serilmiş bir yere,
yan yana birbirlerine değmeyecek şekilde koyun. 30 dakika ara ara çevirerek bekletin.
Açılmış hamurların altısını, aralarına hafif un serperek üst üstte koyun. Kenarlarından
bıçakla keserek kare haline getirdikten sonra uzun şeritler kesin. Uzun
şeritleri de erişte şeklinde kesin ve bir tepsiye koyun. Kenarlardan artan
parçaları da istediğiniz şekil ve boyutlarda kesip, çorbalarınızda veya makarna
olarak kullanın. Ben biraz büyükçe kestim,
makarna olarak kullanıyorum. Bu makarnadan ilk olarak, domatesli makarnayı pişirdim. Diğer 6 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Tepsilere
koyup, gölgede kurutun. Bez torbalarda veya cam kavanozlarda saklayın.
Yorumlar
Yorum Gönder