Tam Buğday Unlu Erişte

 



13 Su bardağı tam buğday unu

12 Yumurta

2-3 Çay bardağı su

2 Tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Unun ortasını havuz gibi açın. Ortaya tüm malzemeleri koyup hamuru yoğurun. Sert bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 1-1,5 saat dinlendirin. Hamurdan 12 adet beze hazırlayın. Hamurları merdaneyle açın. Açılan hamurları temiz bir bez serilmiş bir yere, yan yana birbirlerine değmeyecek şekilde koyun. 30 dakika ara ara çevirerek bekletin. Açılmış hamurların altısını, aralarına hafif un serperek üst üstte koyun. Kenarlarından bıçakla keserek kare haline getirdikten sonra uzun şeritler kesin. Uzun şeritleri de erişte şeklinde kesin ve bir tepsiye koyun. Kenarlardan artan parçaları da istediğiniz şekil ve boyutlarda kesip, çorbalarınızda veya makarna olarak kullanın. Ben biraz büyükçe kestim,  makarna olarak kullanıyorum. Bu makarnadan ilk olarak, domatesli makarnayı pişirdim. Diğer 6 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Tepsilere koyup, gölgede kurutun. Bez torbalarda veya cam kavanozlarda saklayın.

Yorumlar