Diyet Kabak Mantı 2

 


Diğer kabak mantısı tarifim burada.


2 Kabak

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Kâse sarımsaklı yoğurt

Tuz, karabiber

Üzeri için:

200gr. Kıyma

1 Soğan (küp doğranmış)

1 Yeşil biber (küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Kâse kışlık domates püresi

Tuz, karabiber, pul biber, isot

Kekik, kimyon, kırmızı toz biber

Yapılışı: Kıymayı, soğanı, biberi tavaya alıp yağsız kavurun. Domates püresini, maydanozu, baharatları, tuzu ekleyip pişirin (ben 1 çay bardağı su ilave ettim, suyunu çekene dek pişirdim). Kabakları temizleyin, yıkayın ve rendeleyin. 1 Yemek kaşığı sıvı yağla birlikte kabağı kavurun. Tuz, karabiber ilave edip 1-2 dak. daha pişirin. Kabak soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip karıştırın. Servis tabağına koyup, üzerine kıymayı koyun ve servi yapın.


Yorumlar