Diğer kabak mantısı tarifim burada.
2 Kabak
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Kâse sarımsaklı yoğurt
Tuz, karabiber
Üzeri için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (küp doğranmış)
1 Yeşil biber (küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Kâse kışlık domates püresi
Tuz, karabiber, pul biber, isot
Kekik, kimyon, kırmızı toz biber
Yapılışı: Kıymayı, soğanı, biberi tavaya alıp yağsız
kavurun. Domates püresini, maydanozu, baharatları, tuzu ekleyip pişirin (ben 1
çay bardağı su ilave ettim, suyunu çekene dek pişirdim). Kabakları temizleyin,
yıkayın ve rendeleyin. 1 Yemek kaşığı sıvı yağla birlikte kabağı kavurun. Tuz,
karabiber ilave edip 1-2 dak. daha pişirin. Kabak soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu
kabağa ilave edip karıştırın. Servis tabağına koyup, üzerine kıymayı koyun ve
servi yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder