Diyet Kabak Mantısı

 


200gr. Kıyma

2 Kabak (yarım ay doğranmış)

2 Sivri biber (ince doğranmış)

1 Küçük soğan (yemeklik doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Küçük bir parça kapya biberi (küp doğranmış)

1 Büyük diş sarımsak (küçük doğranmış)

1 Kâse domates püresi (kışlık)

1 Kâse yoğurt

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye kabakları koyup yayın. Üzerlerine tuz serpip, fırında yağsız olarak pişirin. Kıymayı, kapya ve sivri biberi, soğanı tavaya alın. Yağsız olarak kavurun. Domates püresini, maydanozu, tuzu, baharatları ilave edip pişirin. Servis tabağına sırasıyla kabağı, yoğurdu, kıymayı koyup servis yapın.


Yorumlar