200gr. Kıyma
2 Kabak (yarım ay doğranmış)
2 Sivri biber (ince doğranmış)
1 Küçük soğan (yemeklik doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Küçük bir parça kapya biberi (küp doğranmış)
1 Büyük diş sarımsak (küçük doğranmış)
1 Kâse domates püresi (kışlık)
1 Kâse yoğurt
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye kabakları
koyup yayın. Üzerlerine tuz serpip, fırında yağsız olarak pişirin. Kıymayı,
kapya ve sivri biberi, soğanı tavaya alın. Yağsız olarak kavurun. Domates
püresini, maydanozu, tuzu, baharatları ilave edip pişirin. Servis tabağına
sırasıyla kabağı, yoğurdu, kıymayı koyup servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder